Lifestyle

Nikad bogatiji advent u gradu Krku!

Nadolazeći vikend pruža idealnu priliku za uživanje u zimskoj idili grada Krka. Božićnu atmosferu upotpunit će iznimni glazbeni nastupi.

Autor: Ante Jurić - 15.12.2023

Dok blagdanska atmosfera obavija slikoviti grad Krk, osjećaj radosti i zimske čarolije zavladao je zrakom. Ulice grada i gradski bedemi sjaje svjetlošću tisuća blagdanskih lampica i čarobnih ukrasa, od kojih su favoriti posjetitelja zasigurno veliki osvijetljeni poklon i kraljevska kočija, smješteni na Krušiji. Tek kratka šetnja gradom otkriva pažljivo uređeni fotopoint Ježevac, pružajući savršenu pozadinu za snimanje blagdanskih fotografija. Blještavilo lampica zagospodarilo je cijelim parkom, centar krasi nikad raskošnije osam metara visoko božićno drvce, a po prvi puta lampicama su ukrašene i zidine u dužini od čak 55 metara. Posebnu pažnju plijeni i jedno od najromantičnije okićenih stabala u Hrvatskoj – alepski bor na Kamplinu koji gotovo dotiče more, a uz pozadinu stare gradske jezgre – stvara savršenu kulisu za fotografiranje.

Nadolazeći vikend pruža idealnu priliku za uživanje u zimskoj idili grada Krka. Božićnu atmosferu upotpunit će iznimni glazbeni nastupi. U petak, 15. prosinca, u 19:00 sati posjetitelji će ispred pozornice smještene u polukupoli kod Velikog parka, u samom centru grada, uz slobodan ulaz, uživati u nastupu najnagrađivanije dalmatinske klape – klape Cambi, čiji nastupi obećavaju iskustvo za pamćenje! Samo dan nakon, u subotu, 16. prosinca u 19:00 sati ultimativni ulazak u blagdansko raspoloženje osigurat će Swingers Band! Posjetitelji će moći uživati u kultnim zvukovima Elvisa Presleya, Franka Sinatre, Deana Martina i drugih. Ovih deset talentiranih zagrebačkih glazbenika već dva desetljeća šire dobre vibracije i plesni duh prošlih vremena, a i ovoga puta priredit će večer ispunjenu božićnim klasicima i čarolijom američke glazbene tradicije.

Program trećeg Adventa u Krku osigurao je raznovrsni sadržaj za djecu i odrasle – koncerte renomiranih hrvatskih glazbenika, dječjih zborova i polaznika glazbenih radionica, izložbu, radionice, ali i odličnu prigodnu gastronomsku ponudu! Na pet adventskih kućica posjetitelje očekuju dobro poznata blagdanska jela poput kobasica, kupusa, mesa s roštilja te raznih vrsta burgera i hot-dogova, ali i neke tradicionalne otočne delicije kao što su kiselice, janjeći drobčići, grah s kobasicom ili sendviči s domaćim sirom.

Blagdansko će vrijeme zasladiti fritule, mirisni vafli, palačinke sa skutom i domaćim džemom, a uz ukusna jela, dostupna će biti i šarolika ponuda pića, uključujući kuhano vino, džin, rum ili viski, zimski kokteli i raznovrsne pive te kuhani sok od jabuke i razni čajevi.

Detaljni program Adventa u Krku dostupan je na web stranici TZG Krka: https://www.tz-krk.hr/hr/novosti/advent-u-krku-2023-najava-programa

Tagovi: advent, božić, Krk,