Politika

Nositelj liste Most Makarska, Zvonko Gilić: „Most je jedino učinkovito cjepivo protiv korupcije“

"Imamo viziju i snagu da preokrenemo priču iz propasti u održivi razvoj"

Autor: Darija Kovačić - 08.05.2021

Nositelj liste Mosta Makarska na predstojećim izborima, Zvonko Gilić, upoznao je javnost sa svojim mišljenjem o trenutnom stanju i posljedicama koje je loše vođena gradska politika nanijela Makarskoj, te je iznio i svoju viziju kojom želi Makarskoj osigurati bolju budućnost, kakvu ovaj prekrasan grad i njegovi građani zaslužuju.

Zvonko Gilić vjeruje kako su građani svjesni da nam državu nagriza epidemija koja je puno veća i strašnija od covida-19, a to je epidemija korupcije i, kako kaže Galić, nažalost je tome upravo grad Makarska ogledni primjer.

Korupciju vidimo svaki dan u prostoru koji se betonira nesmiljenom žestinom, kao da sutra ne postoji. I to je točno, sutra zaista ne postoji za one koji puneći svoj džep, nama i našoj djeci žele zabetonirati budućnost. Svaki novi kvadrat betona u gradu obara vrijednost svim građevinama, svemu za što ste godinama izdvajali, svemu onome u što ste uložili svoj rad u dijaspori. Sve to okačite mačku o rep, jer naša je infrastruktura davno pukla. Naravno, koruptivna vlast tome plješće i uvjerava nas, pored naše zdrave pameti, kako je betonizacija Makarske dobra i korisna, kako je to napredak, a dobro znaju da je to zapravo naš kraj – ali, za to njih nije briga. Ovo je posljednja šansa građanima, da svojim glasom na izborima sačuvaju barem nekakvu budućnost za svoju djecu.

Imamo viziju i snagu da preokrenemo priču iz propasti u održivi razvoj. To mogu samo nepotkupljivi i pošteni ljudi, jer samo oni mogu provoditi poštenu politiku, na dobrobit sviju. Prevaranti i kriminalci ne znaju drugo do li varati i krasti, i suludo je od njih, koji su i napravili ove probleme našem gradu, očekivati da se preko noći promijene i počnu činiti dobro.

Ne može drača dat jabuke, pa ni da je gnojite 1000 godina! Zato, ljudi – sasjecimo draču i oslobodimo grad, a njima je mjesto na Bilicama – ne u zgradi Grada!

Ono što građanima jamčimo:

  • Donijet ćemo pravilnik o strogo selektivnom materijalu za eventualnu nadohranu plaže, a sve koncesije će biti javno dostupne
  • Spojit ćemo Park prirode Biokovo s morem preko Osejave i tako osigurati Makarskoj budućnost u turizmu sljedećih 100 godina
  • Izdvojit ćemo 10% proračuna za poticaj mladim gospodarstvenicima i projektima – javnim natječajem
  • Oduzeli su nam duhovni identitet – vratit ćemo Sv.Klementa, zaštitnika grada Makarske, za Dan grada Makarske
  • Vratit ćemo kulturni indentitet i riješiti povijesnu agoniju izgradnjom multimedijalne dvorane s popratnim sadržajima za sve udruge u kulturi“, objasnio je Gilić.

Za kraj, Gilić je naglasio da je Most jedino dostupno učinkovito cjepivo protiv korupcije, jedina demokršćanska stranka u rukama Hrvatskog naroda, te je pozvao sve one koji istinski vole svoj grad i svoju domovinu da stanu čvrsto na branik svoje budućnosti.

Birajte MOST listu br.5, birajte MAKARSKU ZA 5.!

Foto: Most

Tagovi: gilić zvonko, korupcija, makarska, MOST,