Lifestyle

Nove nužne epidemiološke mjere za područje Šibensko-kninske županije

Stupaju na snagu sutra, u četvrtak, 12. studenoga

Autor: Ivona Amidžić - 11.11.2020

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, donio je nove mjere za županiju koje stupaju na snagu u četvrtak 12. studenoga.

One su redom:

  • Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima se najveći dopušteni broj natjecatelja i službenih osoba određuje prema natjecateljskom propisniku za svako pojedino sportsko natjecanje.
  • Na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama i izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.
  • Na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2.
  • Ograničava se radno vrijeme svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22 sata.
  • Zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.
  • Zabranjuju se izlasci korisnika ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja izvan prostora objekata i dvorišta, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.
  • Preporuka sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.
  • Preporuka da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako se održavaju da se ograniče na što manji broj povezanih kućanstava.
  • Preporuka da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave održavaju putem videokonferencije ili uz pomoć drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu.
  • Preporuka poslodavcima da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće.

Gore nabrojene nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 30. studenog 2020. godine.

Za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i dnevno izvještavanje Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije o pridržavanju propisanih mjera zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave.

foto: unsplash

Tagovi: covid, epidemiološke mjere, koronavirus, šibensko-kninska županija, stožer,