Kultura

Novogodišnju izložba Fotokluba Split

Prvi kulturni događaj u Republici Hrvatskoj i šire u 2019. godini

Autor: Lucija Tokić - 26.12.2018

U utorak, 1. siječnja 2019. godine, u 00.10 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, tradicionalno se otvara Novogodišnja izložba fotografija, prvi kulturni događaj u Republici Hrvatskoj i šire u 2019. godini.

Prva će u 2019. izlagati mlada i talentirana članica Fotokluba Split, sedamnaestogodišnja Dora Ćurak. Izložbu “Streets” možete pogledati do 15. siječnja 2019.

Fotoklub Split je odlučio novogodišnju izložbu posvetiti mladim snagama i naraštajima kluba. Do sada su tradicionalne izložbe na Silvestrovo najčešće bile otvorene klupske izložbe ili izložbe nekog od istaknutih članova kluba. Međutim, ove godine čast je pripala jednoj od najmlađih članica kluba, sedamnaestogodišnjoj Dori Ćurak čiji je ciklus fotografija Streets Umjetnički savjet Galerije fotografije Fotokluba Split odabrao na ovogodišnjem natječaju.

Ciklus fotografija Streets nastao je 2017.-2018. za vrijeme autoričinih putovanja u nekoliko europskih gradova, te u njezinom rodnom Splitu. Nema svatko priliku, posebice ne u tako mladim godinama i relativno kratkom razdoblju od samo dvije godine, putovati i fotografirati u Berlinu, Münchenu, Firenci, Bologni, Budimpešti i Krakowu. Dora je svoju priliku iskoristila na pravi način, obogativši svoje i naše iskustvo prizorima s ulica navedenih gradova. Za izložbu su odabrane 22 fotografije.

izvor: Radio Dalmacija

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: fotoklub, izložba, nova godina,