Politika

Obnova voznog parka u zamahu: „Prometu“ stiže novih 47 autobusa

Gradonačelnik Ivica Puljak: Ovo je dodatni korak u brizi za potrebe i želje naših građana

Autor: Ivona Amidžić - 06.10.2021

-Potpisivanje ugovora o nabavci novih 47 autobusa za „Promet“ lijepa je vijest za građane Splita, kao i građane šire okolice, jer se time znatno podiže kvaliteta usluge javnog  gradskog prijevoza, a prosječna starost flote gradskog prijevoznika smanjuje se na svega četiri godine. Ovo je dodatni korak u brizi za potrebe i želje naših građana – kazao je to jučer, među ostalim, gradonačelnik Ivica Puljak na svečanom potpisivanju ugovora u Kinoteci Zlatna vrata o nabavi novog kontingenta autobusa za splitski „Promet“. Ukupna vrijednost ugovora je 87,5 milijuna kuna od čega je 85 posto nepovratnih EU sredstava. Ugovor o nabavci šest vrsta autobusa potpisali su direktor javnog gradskog prijevoznika Uprave prometa Miroslav Delić i predstavnici grupe ponuđača.

Kako je rečeno, u obnovu „Prometovog“ voznog parka od 2019. godine, uključujući i ugovor, uloženo je oko 260 milijuna kuna, i to provođenjem projekata u kojima je najveći dio sredstava osiguran iz EU fondova.

-Veseli činjenica da tvrtka „Promet“ ide u dobrom pravcu kadrovskog i tehničkog restrukturiranja, racionalizacije troškova poslovanja te podizanja razine usluge. Također, vesele i ambiciozni planovi o budućnosti tvrtke koji predviđaju uvođenje sustava e-ticketinga, nabavu električnih autobusa, kao i izgradnju garažno-servisnog centra na Dračevcu. Na ostvarenim rezultatima valja čestitati direktoru i svim zaposlenicima „Pometa“. Ovo je dokaz da se gradske tvrtke mogu i moraju usmjeriti na uspješno služenje potrebama građana, uz oslonac na financijska sredstva EU fondova-poručio je gradonačelnik Puljak. Istaknimo da je svečanosti nazočio i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić. Direktor Delić kazao je kako se isporuka novih autobusa može očekivati za manje od godinu dana. Realizacijom ovog projekta, kako je istaknuo direktor, tvrtka zaokružuje postojeće planove da nabavi čak stotinu novih autobusa te potpuno obnovi vozni park.

– Posebno bih istaknuo činjenicu da smo kroz projektnu dokumentaciju prvi put uspjeli u nakani da nabavimo i nove minibuseve – naveo je direktor „Prometa“. Podsjetimo da je „Promet“ do sada ugovorio četiri velika EU projekta kojim unaprjeđuje kvalitetu javnog gradskog prijevoza, a kroz modernizaciju svog voznog parka te uvođenje sustava e-ticketing.

foto: Grad Split

Tagovi: autobusi, promet, split, ugovor, vozni park,