Lifestyle

Obnovljen Dječji grad: Djeco uživajte i čuvajte naš Marjan!

Dječji grad objedinjuje šarolike programe i daje mogućnost splitskoj djeci da uživaju u raznim aktivnostima i pri tom uče o važnosti čuvanja Marjana

Autor: Ivona Amidžić - 28.10.2021

Završeni su radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu i najmlađi posjetitelji Park šume mogu uživati u njegovim sadržajima, interaktivnim dječjim igralima zabavno-edukativnog karaktera.

Smješten pokraj Zoološkog vrta, na križanju više pješačkih pravaca u blizini Prvog vrha, obnovljeni Dječji grad objedinjuje šarolike programe i daje mogućnost splitskoj djeci da uživaju u raznim aktivnostima i pri tom uče o važnosti čuvanja Marjana.

Podsjetimo, revitalizacija nekad popularnog Dječjeg sela obavljena je u sklopu EU projekta „Marjan 2020. – Brdo prošlosti oaza budućnosti“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osnovni cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Jedan od ciljeva je i povećanje privlačnost prirodne i povijesne baštine samog Marjana, a kroz razne oblike edukacije.

Projekt Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

  • Nositelj projekta: – Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan
  • Partneri: Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Splitski sportski sveučilišni savez
  • Trajanje projekta: svibanj 2018 – prosinac 2021
  • Ukupni budžet projekta: 26,6 milijuna kuna
  • EU sufinanciranje: 15,8 milijuna kuna

foto: Grad Split

Tagovi: dječji grad, marjan, obnova, radovi, split,