Crna kronika

‘Obrlatio’ državu i ukrao stan

Krivotvorili pisanu oporuku radi vlasništva nad više nekretnina

Autor: Ivona Amidžić - 13.05.2019

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela krivotvorenja isprave i prijevaru kojima je sebi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist.

Naime, utvrđena je sumnja da je tijekom prošle godine, u ostavinskom postupku nakon smrti supruge svog daljnjeg rođaka sebe prikazivao jedinim nasljednikom preminule, na način da je obmanuo državne službenike kojima je predočio krivotvorenu pisanu oporuku, kako bi za sebe ostvario vlasništvo nad stanom i pripadajućim nekretninama u Dubrovniku te novčana sredstva pokojnice, a sve na štetu njene zakonite nasljednice.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su mu u navedenom pomogli 37-godišnjak i 39-godišnjakinja, na način da su sačinili i potpisali izjave s neistinitim podacima koje su se koristile u ostavinskom postupku.

Protiv istih je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave i pomaganje u prijevari.

Protiv svih osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri.

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: dokumenti, krivotvorenje, nekretnine, oporuka, stan, uhićen,