Lifestyle

Od danas počinju online upisi djece na radionice 61. MDF-a

U skladu sa željama i sklonostima svoje djece, roditelji mogu birati između čak 33 radionice, njihov kompletan popis objavljen je na službenoj stranici...

Autor: Ivona Amidžić - 04.06.2021

Međunarodni dječji festival (MDF) u Šibeniku, 61. po redu, ove godine počinje 19. lipnja i traje do 3. srpnja. Tijekom dva festivalska tjedna više od 500 djece polazit će radionički program koji se i ove godine može pohvaliti raznovrsnošću, kvalitetom, no i činjenicom da je Festival i u ovom segmentu, pandemiji unatoč, uspio sačuvati epitet međunarodnog događanja.

Upisi djece u radionice počinju u danas, 4. lipnja i to od podne. U skladu sa željama i sklonostima svoje djece, roditelji mogu birati između čak 33 radionice, njihov kompletan popis objavljen je na službenoj stranici www.mdf-radionice.com a upisi će se obaviti online. Djecu čekaju voditelji poput Nika Titanika, Anamarije Asanović, Rije Trdin, Ljiljane Velkovske i mnogih drugih poznatih imena iz zemlje i svijeta.

“Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine djeci možemo ponuditi impozantan broj radionica. Jedna od najvećih draži i poklona djeci je to što na otvorenim trgovima imaju priliku surađivati s brojnim umjetnicima i upoznati ih. To je ono što već šest desetljeća obilježava brojne generacije i zbog čega je kreativna snaga Šibenika toliko izražena. Doći u priliku da imamo sve te umjetnike iz Hrvatske i svijeta nešto je na što Međunarodni dječji festival obraća veliku pažnju”, poručila je Ines Nimac, stručna suradnica i voditeljica radioničkog programa MDF-a.

Na popisu objavljenom već sada, tri dana uoči upisa, mogu se pronaći radionice iz glavnog radioničkog programa. Također radionice koje se pripajaju iz Literarnog programa čija je savjetnica Maja Zrnčić, inače voditeljica programa Ruksak (pun) kulture pri Ministarstvu kulture i medija, te sedam filmskih radionica Željka Šturlića, dugogodišnjeg suradnika i velikog prijatelja Festivala. Radionički program ove godine broji dvije međunarodne suradnje u filmskim radionicama s gostima iz Češke i Slovenije.

Neki od voditelja su predstavnici Fondacije Mersad Berber te Liljana Velkovski, muzejska pedagoginja Klovićevih dvora u Zagrebu. U pripremi je i radionica „Kapetan Ivo u lovu na dugu“ prema istoimenoj slikovnici autorskog dua – Anamarije Asanović, poznate splitske dizajnerice i Marije Pajić, televizijske reporterke, koje će i raditi s djecom. Na Festival stiže poznato ime iz svijeta karikatura – Nik Titanik, a radionicu će održati i Olja Dešić, članica benda Fiumensi i ravnateljica svjetski poznate glazbene škole Yamaha music school s nekoliko podružnica u Hrvatskoj.

MDF i ove godine njeguje inkluzivnost te je u radionički program uvrštena radionica filcanja vune s voditeljima iz Rijeke, a riječ o tehnici koja se koristi u terapijskom radu s djecom.

“Od novih medija izdvaja se informatička radionica Multimedija u pokretu, a kao novinu donosimo radionicu kritičkog mišljenja te druge dramske, plesne i likovne radionice koje će zasigurno obradovati naše male polaznike”, istaknula je Anita Travčić, savjetnica za radionički program MDF-a.

foto: Grad Šibenik

Tagovi: djeca, mdf, Međunarodni dječji festival, radionice, Šibenik, upisi,