Lifestyle

Od ponedjeljka u Splitu u osnovne škole 129 učenika, a u vrtiće 345 djece

U čak 14 škola nijedno dijete u ponedjeljak neće krenuti na nastavu u školsku zgradu

Autor: Ivona Amidžić - 08.05.2020

Za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja HZJZ je napravio upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa, a nakon ankete provedene među splitskim roditeljima izrađeni su i rasporedi rada vrtića u vlasništvu Grada Splita te u osnovnim školama.

Ukupno 345 djece od ponedjeljka, 11. svibnja, krenut će ponovno u splitske vrtiće, a bit će raspoređeni u 53 skupine, 14 jasličkih i 39 vrtićkih u 25 objekata.

Roditelji su prijavili ukupno 129 djece u nižim razredima osnovnih škola koji će nastavu pohađati u školskim zgradama. Od toga je 47 učenika u produženom boravku, a najviše ih je u OŠ Žnjan – Pazdigrad, 28. U polovici splitskih škola, njih 14, nijedno dijete neće krenuti na nastavu u školsku zgradu u ponedjeljak. To su škole Bol, Kman-Kocunar, Lokve-Gripe, Lučac, Marjan, Mejaši, Plokite, Pujanke, Ravne Njive, Slatine, Srinjine, Stobreč, Sućidar, Visoka.

Osnovne škole i vrtići spremni su za rad, a odgajatelji i učitelji o načinu na koji će sve funkcionirati obavijestili su roditelje. Također, sve su informacije dostupne i na internetskim stranicama pojedinih škola i vrtića.

foto: Grad Split

Tagovi: djeca, hzjz, škole, vrtići,