Politika

Od rujna moguće iste cijene u svim splitskim vrtićima

I u gradskim i u privatnim bi vrtićima svi roditelji predškolske djece na području grada Splita plaćali jednaku cijenu

Autor: Ivona Amidžić - 01.05.2020

Ne bi li bilo super kad bi svi plaćali jednaku cijenu vrtića? Upravo o tome će se odlučivati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita. Tako će na red doći Prijedlog odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Splita.

Donošenje Odluke značilo bi kako će se konačno izjednačiti cijene u gradskim i privatnim vrtićima, a svi će roditelji predškolske djece na području grada Splita od rujna plaćati jednaku cijenu vrtića.

“Već godinu dana pripremamo se za ovo. Zahvaljujem Povjerenstvu Gradskog vijeća na marljivom radu. Svoju ozbiljnost pokazali smo na usvajanju Proračuna za 2020. godinu u kojem smo osigurali 26.5 milijuna kuna za svrhu potpore privatnim vrtićima u izjednačavanju cijena, ali prvenstveno potpore roditeljima i njihovoj djeci, mladim splitskim obiteljima”, rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. 

Dodaje kako je 1.600 djece u Splitu u privatnom predškolskom smještaju, a ova Odluka će pomoći u osiguravanju jednakih uvjeta i cijene za svu vrtićku djecu, točnije njih 6.000 u gradu Splitu.

Grad ne odustaje od ideje nadogradnje nove infrastrukture, vrtić Kila je spreman za novu vrtićku godinu, a i Ružmarin bi trebao biti dovršen do kraja godine, što je gotovo 200 novih mjesta.

Gradonačelnik još ističe kako je ovo dio demografske politike te kako bi ovo bio veliki iskorak ne samo za Split, već i za cijelu Hrvatsku. Time bi najskuplja cijena 10-satnog programa za svu vrtićku djecu bila 495 kuna od rujna ove godine.

foto: pixabay

Tagovi: cijena, djeca, gradsko vijeće, roditelji, sjednica grada splita, vrtići,