Lifestyle

Odlagalište Karepovac dobilo uporabnu dozvolu baš na Dan planeta zemlje

Radovi na sanaciji započeli su davnog 22. studenog 2017. godine

Autor: Ivona Amidžić - 22.04.2020

Mjesec dana prije kraja ugovorenog roka od 30 mjeseci, sanirano odlagalište Karepovac u Splitu dobilo je uporabnu dozvolu.

Radovi na sanaciji započeli su 22. studenog 2017. godine s rokom izvođenja od 30 mjeseci, odnosno do 22. svibnja 2020. godine, a završili su u veljači ove godine, što je tri mjeseca ranije.

Radi objektivnih razloga, procedura izdavanja uporabne dozvole potrajala je duže nego inače budući da se tehnički pregled odvijao po posebnim uvjetima poštujući protuepidemijske mjere. Izdavanjem uporabne dozvole prva faza paketa A sanacije je završena, a u tijeku je priprema za provođenje natječaja za drugu fazu radova u kojoj je planirana izgradnja tzv. plinskih bunara za otplinjavanje, kao i postavljanje drenažnog i prekrivnog brtvenog sloja. Potom će se u trećoj fazi donedavno neuredno odlagalište otpada ozeleniti.

Od danas, 22. travnja, baš na Dan planeta Zemlje, počinje novo razdoblje za splitsko odlagalište otpadom na Karepovcu. Komunalni otpad odlagat će se na suvremenoj i po najvećim standardima izgrađenoj sanitarnoj plohi s koje se u zemlju neće procjeđivati oborinske vode.

foto: Grad Split

Tagovi: dan planeta zemlje, Karepovac, odlagalište, sanacija, uporabna dozvola,