Gospodarstvo

Odobrena sredstva za Dječji vrtić Selca

Pomoć za roditelje! - Usklađivat će se radno vrijeme dječjeg vrtića sa stvarnim potrebama roditelja

Autor: Ivona Amidžić - 18.03.2019

Prošle godine anketirani roditelji iskazali su potrebu za drugačijim terminima boravka svoje djece u vrtićima. Stoga je zahvaljujući suradnji Općine Selca i Dječjeg vrtića Selca uz neizostavnu stručnu podršku Aktive Brač pokrenut projekt koji se odnosi na poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Selca, a za čiju je provedbu osigurano čak 1,5 milijuna kuna, prenosimo s stranice Općina Selca.

U praksi to znači da će se projektom financirati usklađivanje radnog vremena dječjeg vrtića sa stvarnim potrebama roditelja.

Također, osigurana sredstva iskoristit će se za zapošljavanje jedne nove odgojiteljice potrebne za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića, te jedne djelatnice u tehničkom osoblju. Planirano je zapošljavanje i stručnog asistenta, psihologa i pedagoga.

Unaprjeđenje usluga provodit će se kroz nabavu opreme za uređenje igrališta, nabavku nove didaktičke opreme, opreme za sportski program kao i programa potrebna za rano učenje stranih jezika. Na temelju nabavljene opreme razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – sportski program i učenje stranog jezika.

U konačnici, Općina Selca i Dječji vrtić Selca ovim projektom odgovaraju na povećane potrebe te time omogućavaju roditeljima lakše i kvalitetnije balansiranje između obiteljskog i poslovnog života, a kako se duži boravak djece u vrtiću ne bi negativno reflektirao na djecu unaprijedit će se ukupna usluga poboljšanim i kvalitetnijim programima.

Naime, sredstva je u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz Europskog socijalnog fonda osiguralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH kao posredničko tijelo razine 1 za operaciju “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Općina Selca je u partnerstvu s ustanovom DV Selca za potrebe prijave projekta proveo ispitivanje s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena DV.

(Općina Selca)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Brač, djeca, dječji vrtić, općina selca, predškolska dob, vrtić, vrtići,