Lifestyle

Oglasio se crveni meteoalarm u Dalmaciji – obilna kiša k’o iz kabla, snažno jugo, oluja!

Trajektne, brodske i katamaranske linije su u prekidu zbog olujnog vjetra. Glavnina kiše i oluje tek se očekuje u noći...

Autor: Antonela Verković - 28.10.2018

Kako je DHMZ navodio, nadali smo se suncu još idućeg tjedna i relativno visokim temperaturama. Taman da se još jednom za kraj oprostimo s babljim ljetom, ali nevrijeme je to preduhitrilo…

Glavnina kiše i oluje tek predstoji večeras, a što će biti idućih dana!?

Zbog jakog i olujnog juga i kiše na veliko dijelu obale i zaleđu, Državni hidrometeorološki zavod objavio (DHMZ) u nedjelju je oglasio narančasti, odnosno crveni meteoalarm, a glavnina kiše očekuje se u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Tijekom jutra i prijepodneva uz Jadran je puhalo snažno jugo jačine između 50 i 100 kilometara na sat, a najjače je bilo na jugu Dalmacije. U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Crveni meteoalarm upaljen je za Istru, riječku, gospićku i kninsku regiju dok je narančasti alarm upaljen za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Za Splitsko područje u prekidu su: trajektna linija Trogir-Drvenik Veli-Drvenik-Mali; trajektna linija Sućuraj-Drvenik; trajektna linija Sumartin-Makarska; trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli u prekidu od 18 sati; katamaranska linija Milna-Rogač-Split; katamaranska linija Vis-Split; katamaranska linija Korčula-Hvar-Split; katamaranska linija Jelsa-Bol-Split; katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; brodska linija Komiža-Biševo.

Na Riječkom području: trajektna linija Lopar-Valbiska; trajektna linija Porozina-Brestova; katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka; katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na Zadarskom području: trajaketna linija Zadar-Iž (Bršanj); brodska linija 431A Zadar-Preko; katamaranska linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj;  katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist bez pristajanja u luke Molat i Brgulje.

Za Šibensko područje: trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje; brod na liniji Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Na Dubrovačkom području: brzobrodska linija Ubli (Lastovo)-Korčula-Polače(Mljet)-Sobra(Mljet)-Šipanska luka-Dubrovnik. Zbog loših vremenskih uvjeta koji vladaju na južnom Jadranu, otkazana je večerašnja linija Dubrovnik-Bari (Italija), te se putovanje prebacuje za utorak, 30. listopada, sa polaskom u 10 sati.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: dhmz, jugo, oluja, trajektne luke, vrijeme,