Lifestyle

Okrugli stol Udruge San Patrignano i Centra za socijalnu skrb za pomoć ovisnicima

Predavanja „Umrežavanje s lokalnim dionicima za unaprjeđenje i razvoj socijalnih usluga“ i „Psihosocijalna rehabilitacija ovisnika“

Autor: Ivona Amidžić - 28.05.2019

U Centru za socijalnu skrb Split uslijed partnerske suradnje sa udrugom San Patrignano iz Splita je održan okrugli stol, te predavanja na temu „Umrežavanje s lokalnim dionicima za unaprjeđenje i razvoj socijalnih usluga“ i „Psihosocijalna rehabilitacija ovisnika“.

Predavanje je održao voditelj udruge Siniša Panić, a prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, pročelnica Odjela za demografiju, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Magda Vrvilo, viša savjetnica Gordana Dujić koja je bila izaslanica Grada Splita na studijskom putovanju, te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Centara za socijalnu skrb iz Splita, Sinja, Omiša, Brača, Visa i Korčule. Cilj okruglog stola bio je u poboljšanju daljnje suradnje oko ove problematike.

Predstavljen je terapijski centar San Patrignano u Italiji kroz koji su tijekom 20 godina rada udruge prošli na stotine ovisnika poglavito iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije koji su kroz višegodišnji trud i rad ostvarili svoj cilj i početak novog životnog razdoblja. Također je predstavljen model umrežavanja lokalnih dionika za razvoj i poboljšanje kvalitete socijalnih usluga kako bi se na kvalitetan način odgovorilo na potrebe koje se pojavljuju u svakodnevnom radu i razvijala dostupnija i kvalitetna uslugu za naše sugrađane.

U sklopu projekta “Umrežavanje lokalnih dionika za razvoj socijalnih usluga” organiziran je u travnju 2019. godine trodnevni studijski posjet San Patrignanu u kojem su u ime Grada Splita sudjelovale više savjetnice Nađa Mladinić i Gordana Dujić, te socijalni radnici i djelatnici Splitsko-dalmatinske županije i Centra za socijalnu skrb Split. Tijekom tri dana su se nizale intenzivne aktivnosti, edukacije, razmjene iskustava, te nove spoznaje i mogućnosti za korisnike u psihosocijalnoj rehabilitaciji.

(Grad Split)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: centar za socijalnu skrb, okrugli stol, ovisnici, ovisnost, predavanja, terapijski centar, udruga don patrignano,