Sport

Olimpijski kvalifikacijski košarkaški turnir u Spaladiumu uz nazočnost publike

Olimpijski kvalifikacijski turnir u košarci traje od 29. lipnja do 4. srpnja u Spaladium Areni

Autor: Ivona Amidžić - 21.06.2021

Olimpijski kvalifikacijski turnir u košarci od 29. lipnja do 4. srpnja u Spaladium Areni odigravat će se u nazočnosti publike.

Na zahtjev Hrvatskog košarkaškog saveza i uz potporu načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Splita Bojana Ivoševića, suglasnost za nazočnost publike uz poštivanje epidemioloških mjera dao je Županijski stožer Civilne zaštite.

Prisustvo publike podrazumijeva poštivanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske utvrđene u Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, što znači da se mora provoditi mjera fizičkog distanciranja odnosno održavati razmak među osobama od najmanje dva metra, a nadalje, prisutni gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta: da su prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva, da su preboljeli bolest COVID-19 u posljednjih 180 dana, da su preboljeli bolest i cijepili se jednom dozom ili da su unatrag 72 sata bili negativni na PCR testu ili unatrag 48 sati bili negativni na brzom antigenskom testu.

Za kontrolu mjera i uvjeta odgovoran je organizator Hrvatski košarkaški savez.

foto: unsplash

Tagovi: košarka, kvalifikacije, olimpijski, spaladium arena, turnir,