Lifestyle

Oliver Dragojević dobio pjesmu u čast..

Oliver dragojević i danas živi u svačijim srcima, a sada sve njegove pjesme žive u jednoj pjesmi..

Autor: Josipa Maksimović - 07.12.2018

A kako odabrati tu pjesmu kad je u pitanju ni više ni manje nego Oliver Dragojević? Splitski sveučilišni zbor „Silvije Bombardelli“ našao je način da zapjeva njemu u čast, a da si pritom barem malo olakša spomenutu selekciju. Jer, tko to ima samo jednu najdražu Oliverovu?

Naime, početkom akademske godine dirigentica zbora, Anamarija Tadin, odlučila se za koncept medleya koji uključuje međusobno ispreplitanje i povezivanje različitih Oliverovih pjesama. Tako je nastao Oliver Medley, Bombardellijev najveći dosadašnji projekt, koji obuhvaća čak sedam nezaboravnih pjesama: Skalinada, Zbogom ostaj ljubavi, Galeb i ja, Dobar dan, Ti si moj san, Vjeruj u ljubav i Ključ života.

Aranžman medleya potpisuje sama dirigentica. Zbor je na spomenutom materijalu marljivo radio još od listopada, da bi sredinom studenog započeo suradnju sa studijem Tomislava Mrduljaša, u kojem je snimljen medley, i glazbenim producentom Hrvojem Domazetom.

Šlag na torti bila je odluka o snimanju spota u srcu „najlipšeg grada na svitu“ za koji su se pobrinuli Andrija Jurčević i Dean Bubić iz APstudia – Aheropita. Autorica fotografija je Marija Mikulić.

Rezultat predanog rada velikog broja mladih ljudi, uglavnom studenata, jest predivna glazbena priča inspirirana nenadmašnim glazbenikom, njegovim voljenim gradom, ali i mladom generacijom koja ga i dalje slavi pjevajući njegove obožavane pjesme.

Glazbu i spot medleya zbor je javnosti odlučio prezentirati upravo danas, 7. prosinca – na Oliverov rođendan. Time je još jednom dokazana istinska tendencija čitavog projekta – odati počast najvećem i najvoljenijem.

Sam zbor osnovan je u ožujku 2016. godine, a čine ga studenti svih sastavnica splitskog sveučilišta. Trenutno broji 35 aktivnih članova. Iako mu je glavna zadaća da uveličava sveučilišne manifestacije i promocije, zbor je od samog početka znatno proširio svoje glazbene domete brojnim nastupima van sveučilišta te čestim suradnjama s domaćim i stranim zborovima. Anamarija Tadin dirigira zborom od osnutka.

Izvor: Dalmacija News/YouTube

Tagovi: oliver dragojević, silvije bombardelli,