Gospodarstvo

Oporavljeni smo od zimske rastrošnosti!? A sada! Što i kada kupovati – i zašto?

Sad je vrijeme za kupnju kupaćih kostima, a ljeti zimskih jakni. Mislite da smo ‘pali s Marsa’? Evo zašto je to tako ... :)

Autor: Ivona Amidžić - 06.03.2019

Najbolje je zimi kupovati kupaće kostime, a ljeti zimske jakne! Pitate se jesmo li ‘pali s Marsa’ s ovom idejom? Ne, nikako! Ima savršenog smisla. Evo o čemu je riječ …

Nitko od nas, većinom, nije imun na popuste, sniženja i uspjeh u ‘lovu’ na povoljniju cijenu nekog proizvoda nego što je to ona bila u samom početku. ‘Možeš li vjerovati što sam našla za samo 50 kuna, a bilo je 200?’ – nerijetka je rečenica posebice žena, ali i muškaraca kad ‘ulove’ nešto na sniženju. Poseban je to osjećaj ponosa na same sebe, složit ćete se, vjerujemo…

Kako biti najbolji ‘lovac’ na sniženja? Načina je mnogo, premda su neki zaista apsurdni, kao što je kampiranje ispred prodavaonice noćima prije nego što krene veliko sniženje, što je posebno istaknuto na ‘Crni petak’ diljem Amerike. Ovdje nećemo govoriti o tome, već ćemo vam dati savjete što kada kupovati i objasniti vam zašto zaista nismo ‘pali s Marsa’ s idejom da kupujete zimske jakne u ljetnim mjesecima.

Može Vam pomoći svakako i MojaAkcija.hr

Svake su godine dvije velike sezonske rasprodaje – prva početkom siječnja, a druga je krajem srpnja. Tijekom tih rasprodaja možete uhvatiti uistinu dobre i kvalitetne komade po vrlo pristupačnim cijenama. Nerijetko su to stvari koje nam baš tad ne trebaju pa se tako na zimskom sniženju nerijetko pojave kupaći kostimi, a na ljetnom zimske jakne. Nije riječ o triku, kako smo se upitali u podnaslovu, iako, sigurni smo, u tom trenutku mislite da vam ne treba zimska jakna, ali kad minusi ‘stisnu’ prisjetit ćete se koliko bi vam bilo lakše da ste za jaknu dali 149,00 kuna, a ne 499,00 koliko je u tom trenutku, a i sezonu ćete dočekati spremnije.

Na portalu MojaAkcija.hr, imaju akcijske cijene cijele godine …

Čak su i trenutno, koliko smo istraživali, iako je već počeo ožujak, kupaći kostimi sniženi do 70% pa tako gornji/donji dio možete pronaći za svega 30-ak kuna, dok je pred početak sezone cijena čak do 200,00 kuna. Ovo vam može uvelike pomoći i da nadolazeće sezone uvijek dočekate spremni, ali i sa više novca u džepu. Možda vam više ostane za godišnji odmor na koji ćete spremno otići u kupaćem kostimu koji imate od davnina, a ne morate biti u strci oko brzog pronalaska i vrtoglavih cijena. Kad smo već spomenuli odmor, dodat ćemo u ovu priču i putovanja, koja su također isplativija izvan sezone.

Primjerice, želite li posjetiti Irsku, ali ne želite cijelo bogatstvo ostaviti tamo, nemojte ju posjećivati za vrijeme St. Patrick’s Daya, već u potpuno suprotno vrijeme. Dodajemo, što ranije kupujete avionsku kartu, ona će biti povoljnija.

Dodatni savjeti kako uštedjeti

Najviše se isplati uložiti u statement modne komade koji nikad ne izlaze iz mode i koje ćete lako kombinirati s ostatkom svoje garderobe. Online kupnja vrlo je dobra stvar jer, osim što često možete uhvatiti zanimljive popuste, također je i manja vjerojatnost da ćete kupnju obaviti impulzivno. Naime, kod online shoppinga možete razmisliti je li vam nešto uistinu potrebno i odgoditi odluku o kupnju. Kako biste bili u toku s raznim sniženjima, pratite portal akcijskih cijena – MojaAkcija.hr.

Tagovi: moja akcija, mojaakcija, mojaakcija.hr, shopping,

Vezane vijesti