Gospodarstvo

Osječka tvrtka proizvodi zaštitne medicinske maske – Nema više skupog uvoza

U nekim ih je trenutcima bilo gotovo nemoguće nabaviti ili je njihova cijena bila toliko visoka da su bile nedostupne većini

Autor: admin - 25.05.2020

Dok je trajala kriza (iako još uvijek službeno epidemija nije završila i neke mjere i dalje jesu aktivne) potreba za dezinficijensima, zaštitnom opremom, maskama možda i najviše je bila gotovo nemoguća misija.

Iako građani najčešće nisu niti pitali za cijenu npr. zaštitnih maski za lice, njih je gotovo bilo nemoguće nabaviti ili je za one malobrojne sretnike cijena jednokratnih medicinskih maski bila toliko visoka s obzirom koliko im je bio iznos prije krize da je to bilo nedostupno većini, piše OsijekNews.

Potražnja i ponuda naravno određuju cijenu na tržištu tako je s bilo kojim proizvodom pa tako i s dezinficijensima i maskama i dok je Kina kao najveći proizvođač maski svoj izvoz u potpunosti zaustavila, jedan proizvođač iz Osijeka je počeo proizvoditi medicinske maske po daleko prihvatljivijoj cijeni od tržišne te i danas proizvodi jednokratne zaštitne maske po trenutno najnižoj cijeni na tržištu. Kontaktirali smo tvrtku Sophy kako bi ih pitali o kakvoj je točno proizvodu riječ.

“Sophy medicinska maska za lice izrađena je od slojeva polipropilenskog flisa (PP) te filtera. Idealna je za zaštitu Vašeg nosa i usta te ima visoku udobnost nošenja. Maska je prozračna i ima mekane gumene trake za nošenje. U našem asortimanu možete pronaći dvoslojnu, troslojnu ili četveroslojnu masku za lice. Sophy zaštitna oprema proizvodi visokokvalitetne medicinske maske. Mi smo Hrvatski proizvođač i kupnjom naših proizvoda kupujete Hrvatski proizvod” – rekli su nam iz tvrtke Sophy.

Osim zaštitnih maski, u njihovoj ponudi su i latex/nitril rukavice te zaštitne kape.

I dok naša vlada i stožer CZ još odlučuje hoće li maske biti obavezne za nošenje (trenutno je na snazi “preporuka” za nošenje zaštitnih maski za lice) ili ne na javnim mjestima, ova tvrtka maske proizvodi, bori se s dobavom materijala za koji kako kažu još uvijek plaćaju daleko veću cijenu nego što je to realno ali bez prestanka maske proizvode i opskrbljuju Hrvatske kupce.

Neke države su uvele obavezno nošenje maski na javnim mjestima kao što je npr. Austrija gdje građani nose maske i u trgovinama i u javnom prijevozu, dok su francuske vlasti samo preporučile stanovništvu da ih koristi, a i to je izazvalo njihovu nestašicu.

Važno je svakako znati da i Hrvatska ima proizvođača medicinskih maski kako ako bude potrebe više nećemo morati ovisiti o uvozu i preprodavačima koji će iste prodavati po suludim cijenama.

Dodatne informacije možete saznati na www.Sophy.hr ili FB stranici www.facebook.com/Sophy

Proizvodnja zaštitnih maskica – Sophy, Hrvatska

Sophy zaštitna oprema, proizvodi visokokvalitetne zaštitne četveroslojne maske sa dvostrukim filterom. Mi smo Hrvatski proizvođač i kupnjom naših proizvoda kupujete Hrvatski proizvod.

Objavljuje Sophy.hr u Petak, 24. travnja 2020.

Tagovi: koronavirus, maske, medicinske maske, zaštitne maske,