Crna kronika

Otkriven lanac prostitucije, seže skroz do Njemačke

Dvije od tri djevojke koje su namamljene u lanac prostitucije, ostale su trudne, a u Splitu je podignuta optužnica protiv osumnjičenih..

Autor: Josipa Maksimović - 09.11.2018

Dvojica muškaraca i jedna žena optuženi su da su u Njemačkoj organizirali lanac prostitucije, tako što su ženske osobe upućivali u hotele i apartmane u Njemačkoj gdje su pružale seksualne usluge, a tamo su im nametnuli svoje uvjete rada suprotno dogovoru te ih seksualno i financijski iskorištavali. piše Slobodna Dalmacija.

Na stranicama DORH-a u petak je objavljeno da je zbog kaznenog djela prostitucije splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 37-godišnjaka iz Kaštela te 35-godišnjaka i 42-godišnjakinje iz Zagreba.

Tereti ih se da su od 2016. do 31. siječnja ove godine ženske osobe iz Hrvatske prevozili na pružanje ilegalnih seksualnih usluga u hotelima i apartmanima na području Njemačke, davajući im lažne informacije o uvjetima pod kojima su trebale pružati te usluge, kao i o podjeli novčane dobiti.

Nakon što su žene stigle u Njemačku nametnuli su im svoje uvjete rada te su ih seksualno i financijski iskorištavali, kreirajući oglase na internetskim stranicama gdje su naveli kontakt na koji su se oni sami javljali i dogovarali sa zainteresiranim klijentima vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga. Prema njihovim uputama žrtva je od klijenata naplaćivala dogovorene novčane iznose.

Optuženi su da su na taj način stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.960 eura koje su podijelili te još neutvrđeni novčani iznos.

Dvojac iz Zagreba optužen je i da su od listopada 2015. do svibnja 2017. na isti način organizirali lanac prostitucije u Njemačkoj, ‘zaradivši’ najmanje 6.000 eura koje su podijelili, te još neutvrđen novčani iznos.

Prvooptuženog iz Kaštela optužnica tereti da je tijekom prosinca 2016. stupio u kontakt sa ženskom osobom i ponudio joj posao u vidu pružanja seksualnih usluga za novčanu naknadu na području Njemačke. Cijena seksualne usluge iznosila je sto eura po klijentu, a prvookrivljenik je od te zarade uzimao 20 posto na ime pružanja zaštite i organizacije. Kad je optuženi od zatražio njene fotografije za izradu profila za oglašavanje, ona je odbila tu ponudu.

Trojac je uhićen u veljači ove godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih uprava i Ravnateljstva policije, a dvije od tri mlade djevojke koje su iskorištavali za prostituciju su zatrudnjele.

Tagovi: kaštel, Njemačka, prostitucija, Zagreb,