Gospodarstvo

Otvoren 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Tolušić: "Prošla su vremena kad smo turistima nudili samo sunce, more i čist zrak. Danas je konkurencija u svim segmentima velika!"

Autor: Ivona Amidžić - 02.05.2019

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je 30. travnja 2019. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Autohtone i tradicijske ruralne proizvode i usluge, etno i gastronomske specijalitete, kulturnu baštinu, folklor, stare zanate te turističku ponudu na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja predstavilo je 179 izlagača na dvodnevnom sajmu. Ovogodišnji partner sajma bila je Osječko-baranjska županija.

“Prošla su vremena kad smo turistima nudili samo sunce, more i čist zrak. Danas je konkurencija u svim segmentima velika i treba napraviti određeni iskorak. Mi srećom ne moramo izmišljati ni atrakcije, ni povijest ni kulturu kao ni tradiciju. Veliki iskorak je i vratiti stare, provjerene recepte za specijalitete spravljene od lokalno uzgojenih namirnica i uz konkurentnu cijenu i vrhunsku uslugu nema tog putnika koji će nas zaobići”, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Skradinu.

Dodao je kako je jačanje turističkih usluga u ruralnim područjima i povezivanje primarnih proizvođača hrane s turističkim sektorom glavna smjernica povećanja turističke potrošnje lokalno proizvedene hrane. “Na taj se način jača pozicija primarnih proizvođača s jedne strane te povećava kvaliteta turističkih usluga s druge. Mi smo u Programu ruralnog razvoja napravili jednu zaokruženu priču koja podupire svaki segment tog smjera rasta i razvoja.”

foto: Ministarstvo poljoprivrede

Tagovi: jsajam agroturizma, ministar tolušić, šibensko-kninska županija, tomislav tolušić, turisti,