Crna kronika

Ovo još nismo vidjeli! Kinez viče “Za dom spremni”

Video: Kinez i Hrvat vikali "Za dom spremni" pa privedeni na Prekršajni sud

Autor: Lucija Tokić - 03.02.2019

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike  Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz  članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Oni su na društvenim mrežama objavili fotografije i video na kojemu se vidi kako pjevaju pjesme i ističu simbole kojima se remeti javni red i mir. Konkretno, pjevali su navijačku pjesmu “Neopisivo”, a zatim uzvikivali “Za dom spremni”.

Naime, temeljem zaprimljene dojave 1. veljače 2019. godine da su  putem društvenih mreža objavljeni video zapis i fotografije na kojoj osobe pjevaju pjesme i ističu simbole  kojima se remeti javni red i mir, odmah su poduzeti policijski izvidi.

Utvrđeno je da je spomenuti sadržaj snimljen na ulici i u ugostiteljskom objektu u Imotskom, a zbog sumnje da su spomenute osobe počinile  navedeni prekršaj, jučer su  tijekom jutra su uz optužni prijedlog  dovedene na Prekršajni sud.

Snimku možete pogledati ovdje.

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: hrvat, kinez, za dom spremni,

Vezane vijesti