Crna kronika

“Pali” dileri marihuane

Dileri su imali "zavdne" količine marihuane i kokaina - i onda "padnu" na ulici..

Autor: Josipa Maksimović - 07.12.2018

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prilikom pretrage njegovog doma na području Kaštela, pronađeno je ukupno 77,8 grama marihuane i vaga za precizno mjerenje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 6. studenog prodao 3,30 grama marihuane 37-godišnjaku, kojeg su policijski službenici nakon toga zatekli s navedenom količinom droge. Također se sumnjiči i za prodaju 3,50 grama marihuane 48-godišnjaku, koji je 19. studenog zatečen na ulici, s tom količinom droge.

Protiv 37-godišnjaka i 48-godišnjaka podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je protiv 42-godišnjaka podnesena kaznena prijava, zbog uvodno spomenutog kaznenog djela i doveden je pritvorskom nadzorniku.

Za isto kazneno djelo osumnjičen je i 41-godišnjak, nad kojim su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici Policijske postaje Omiš. Utvrđena je sumnja da je prodao 0,71 gram kokaina 50-godišnjaku, kojeg su policijski službenici 20. studenog na području Omiša zatekli sa istom količinom kokaina i protiv njega podnijeli Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Obavljenom pretragom doma 41-godišnjaka, na širem omiškom području, pronađeno je ukupno 99,13 grama kokaina. Protiv njega je podnesena odgovarajuća kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Dalmacija News

Tagovi: dileri, droga, marihuana,