Politika

Pet zadarskih državnih tajnika na sastanku s gradonačelnikom Dukićem

"Zadar ima nikad jaču i brojniju 'delegaciju' u Zagrebu što je velik zalog za nastavak uspješne suradnje s ministarstvima i državnim tvrtkama"

Autor: Ivona Amidžić - 20.04.2021

Gotovo 1.5 milijarda kuna investicija u Zadru od kojih su mnoge financirane nacionalnim ili EU sredstvima.

Nakon održane konferencije „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“, gradonačelnik Zadra Branko Dukić održao je radni sastanak sa zadarskim državnim tajnicima – Šimom Erlićem iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Majom Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josipom Bilaverom iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Silvijem Bašićem iz  Ministarstva zdravstva i Šimom Mršićem iz Ministarstva poljoprivrede.

Na sastanku se razgovaralo o izgradnji novoga doma za starije osobe u Zadru, obnovi voznog parka gradskog prijevoznika Liburnije, nastavku razvoja Zračne luke Zadar, ulaganju i daljnjem razvoju OB Zadar te unaprjeđenju borbe protiv raka kroz provedbu nabave linearnog akceleratora i razvoj preventivnih programa.

Iz područja socijalne skrbi bilo je riječi o transformaciji Centra za socijalnu skrb i unaprjeđenju usluga socijalne skrbi u gradu Zadru kroz širenje izvaninstitucionalnih usluga dok se u području poljoprivrede i ribarstva govorilo o daljnjem ulaganju u izgradnju ribarske infrastrukture u luci Gaženica i ulaganja u otočni dio grada Zadra.

“Zadar ima nikad jaču i brojniju ‘delegaciju’ u Zagrebu što je velik zalog za nastavak uspješne suradnje s ministarstvima i državnim tvrtkama. U gradu je trenutno aktivno gotovo 1.5 milijarda kuna investicija od kojih su mnoge financirane nacionalnim ili EU sredstvima i potrebna nam je gotovo svakodnevna suradnja, a ja sam ponosan na sve njih jer ne da nisu zaboravili svoj grad nego su mu na usluzi više nego ikad prije”, rekao je ovo prigodom gradonačelnik Dukić.

foto: Grad Zadar

Tagovi: branko dukić, državni tajnici, gradonačelnik, sastanak, zadar,