Lifestyle

Po jedan novozaraženi u Splitu, Kaštelima i Otoku, na Viru zaražena starija žena

U splitskom KBC-u četiri su strana državljanina u karanteni...

Autor: Ivona Amidžić - 10.08.2020

Od ukupno 32 obrađena testa u ponedjeljak su tri novooboljele osobe pozitivne na Covid  infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to po jedna osoba iz Splita, iz Kaštela i iz Otoka, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Dvije osobe kontakti su prethodno oboljelih osoba dok se jedna osoba epidemiološki obrađuje. Uz tri novooboljele osobe, pozitivna na Covid infekciju je i jedna osoba s područja Osječko baranjske županije testirana u Splitu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 617 osoba je u samoizolaciji.

U splitskom KBC-u 19 Covid pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju, a jedan je pacijent na respiratoru.

U karanteni su četiri strana državljanina, priopćeno je iz Stožera.

Na Viru zaražena starija žena, obiteljski kontakt oboljele osobe

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi s otoka Vira, obiteljskom kontaktu prije oboljele osobe, izvijestili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U samoizolaciji je 150 osoba, tijekom jučerašnjeg dana testirano je 58 uzoraka, a na Covid odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je četvero pacijenata.

Od početka epidemije, u Zadarskoj županiji oboljela je 191 osoba, trenutačno je aktivno 14 slučajeva: četvero na otoku Viru, po dvoje na području Gračaca i Zadra te po jedan slučaj u Benkovcu, Obrovcu, Bibinjama, Poličniku, Stankovcima i Zemuniku Donjem.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali  nijedno kršenje samoizolacije.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: bolnica, covid, koronavirus, split, zadar, zaraženi,