Sport

Pobjeda Vrijednosnica protiv Šibenika

Tijesna utakmica u 14. kolu HT Premijer lige

Autor: Ivona Amidžić - 05.02.2019

U ponedjeljak 4. veljače košarkaši Vrijednosnica Osijek u 14. kolu HT Premijer lige pobijedile su KK Šibenik. KK Vrijednosnice Osijek bio je u tijesnoj borbi za prednost gdje je na kraju sve završilo rezultatom 104:95 za Vrijednosnice.

Najbolji strijelci kod Vrijednosnica bili su Mario Ihring s 28 poena i 10 asistencija i Ante Gospić s 24 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Kod Šibenčana bili su to Domagoj Bašić i Pavao Paić s 18 poena.

Momčad trenera Domagoja Kujundžića ostvarila je 7. prvenstvenu pobjedu i dobila potreban mir za nastavak prvenstva. “Mislim da smo uložili zadnji atom snage i odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo problema s njihovom zonskom obranom. Tu se nismo snašli, trebao nam je duži period da reagiramo. Nakon adaptacije na njihovu zonsku obranu ponovo smo prešli u vodstvo i zadržali ga do kraja”, izjavio je Kujundžić.

Razigrani Mario Ihring s postignutih 28 poena i 10 asistencija zadao je najviše problema Šibenčanima. Odigrali smo solidnu utakmicu. Na početku utakmice je bilo teško i igrali smo lošije. Poslije smo se adaptirali i analizirali na poluvremenu što je dobro i što je loše pa smo dobro završili utakmicu.”

Utakmicu je komentirao i Petar Maleš, pomoćni trener KK Šibenika: “Došli smo ovdje odigrati jednu dobru utakmicu, ali Osijek je danas bio raspoložen. Malo je ponestalo energije i koncentracije i imali smo dosta izgubljenih lopti. Čestitam Osijeku na pobjedi!”

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 6. veljače 2019. u Slovačkoj u sklopu Alpe Adria Cupa protiv BK Levicki Patrioti.

ht_premijer_liga1_05022019_glasdalmacije

ht_premijer_liga2_05022019_glasdalmacije

ht_premijer_liga3_05022019_glasdalmacije

Tagovi: Domagoj Kujundžić, HT Premijer liga, KK Šibenik, KK Vrijednosnice Osijek, Mario Ihring, Petar Maleš,