Gospodarstvo

Počele pripreme za turističku sezonu!

Počeli su radovi na dohranjivanju i čišćenju plaža - Veselimo se uređenju obalnog pojasa rta Punta Bajlo :)

Autor: Ivona Amidžić - 29.03.2019

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša tijekom proljetnih mjeseci planira nastaviti s održavanjem morskih plaža. To podrazumijeva uređenje prirodnih plaža, sanaciju obalnih zidova te ostale slične radove na javnom pomorskom dobru. Ove usluge odnose se na plaže i radove na pomorskom dobru koje nije dano na upravljanje i održavanje TD “Obala i lučice”.

Radove će izvoditi ugovoreni izvođač a riječ je o dohrani, oplemenjivanju, čišćenju i nadopuni komunalnom opremom prirodnih plaža od Punta Bajla preko plaže Marex, Vitrenjaka, Puntamike, Dikla, Kožina do Petrčana.

Uz uobičajene radove za ovu godinu izdvajamo uređenje obalnog pojasa sjeveroistočne strane rta Punta Bajlo, za što smo izradili detaljan projekt, kako bi naši građani i njihovi gosti biti zadovoljni dodatnim komforom i uređenjem. Svi radovi moraju završiti do početka turističke sezone stoga početak očekujemo uskoro.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti je u ovogodišnjem proračunu za navedene radove osigurao 600.000 kuna i cilj nam je svake godine naglasak dodatnog uređenja postaviti na novoj lokaciji.

(Grad Zadar)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: obala, obnova, plaže, pripreme, punta bajlo, turistička sezona,