Gospodarstvo

Počeli su prvi iskopi na izgradnji najvećeg projekta u povijesti Grada Sinja

Projekt vrijedan oko pola milijarde kuna – izgradnja kanalizacije kroz projekt Aglomeracija Sinj

Autor: Ivona Amidžić - 23.03.2022

Počeli su prvi iskopi na izgradnji najvećeg projekta u povijesti Grada Sinja i cetinskoga kraja vrijednog oko pola milijarde kuna – izgradnja kanalizacije kroz projekt Aglomeracija Sinj.

Gradonačelnik Miro Bulj sa zamjenikom Denisom Bobetom i direktorom „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o“ Josipom Miočem posjetio je gradilište u ulici Put Piketa gdje su počeli radovi za rekonstrukciju i dogradnju vodoopskrbnog sustava, proširenje i sanaciju sustava javne odvodnje u Grupi 1 koja uključuje radove na komponentama sustava vodoopskrbe, proširenju i sanaciji sustava odvodnje.

Gradonačelnik Bulj izrazio je zadovoljstvo početkom izgradnje jer je, kako je istaknuo, ovaj projekt iznimno značajan za Sinjane koji godinama trpe smrad iz otvorenih kanala kojima teku fekalije i tako zagađuju pitku vodu i rijeku Cetinu čiju vodu koristi 500 tisuća ljudi.

Radovi na Projektu Aglomeracija Sinj Grupe 1 obuhvatit će područja Ćurlina, dijela Karajkove lokve, područje od rotora put Dalmatinke, Medinjak, Gornje Glavice do Matanovih dvora, Jadrijevići, donje Glavice, Put Piketa do kraja Hipodroma. Radovi unutar ovoga segmenta uključuju Izgradnju 30.602 m gravitacijskih kanalizacijskih cjevovoda s izvedbom priprema za kućne priključke na sustav odvodnje, 1.613 m tlačnih kanalizacijskih cjevovoda i izgradnju 6 novih crpnih stanica.

Kroz izgradnju kolektora sanirat će se i vodoopskrbni cjevovodi u duljini od 10.134 m, izgradnja 355 m vodoopskrbnih cjevovoda s izvedbom pripreme za kućne priključke na vodoopskrbu. Izvođač radova je Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG, a vrijednost ugovora je 120.582.818,87 kuna bez PDV-a.

Za građane Grada Sinja ovo je najveći Projekt u povijesti uz izgradnju Dalmatinke Sinj, a njegovom realizacijom izradit će se više od 100 kilometara kanalizacijskih, vodoopskrbnih i drugih cjevovoda, pročistiti fekalne i trajno zaštititi čiste vode i rijeka Cetina.

Tagovi: aglomeracija sinj, gradnja, iskopi, kanalizacija, projekt, radovi, sinj,