Crna kronika

Počelo suđenje, Daruvarac u lisicama, djevojka se nije pojavila jer je u bolnici

Podsjećamo, Daruvarac je djevojku brutalno premlatio, nanijevši joj teške tjelesne ozljede, a prijetio je i ručnom bombom njoj i njenoj obitelji

Autor: Josipa Maksimović - 13.11.2018

10:14 – Daruvarac je doveden iz pritvora u lisicama i pratnji pravosudne policije, a 18-godišnjakinja se nije pojavila u sudnici jer se nalazi u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je podvrgnuta operaciji nosa kao posljedici premlaćivanja, javlja Zadarski.hr.

– Za djelo prijetnje ne osjećam se krivim jer je to konstrukcija majke i njezine kćeri. Za ovo drugo djelo ne smatram se krvim onako kako mi se stavlja na teret optužnicom – rekao je Daruvarac nakon što mu je državni odvjetnik Igor Vulić pročitao optužnicu kojom se tereti za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozlijeda.

Daruvarčev odvjetnik je rekao kako će u postupku dokazati kako se prijetnja nije dogodila, te da se sve odigralo na drugačiji način od onoga koji se “Daruvarcu” stavlja na teret optužnicom. U tom je pravcu predložio niz svjedoka.

NAJAVA

Iako je obrana zatražila delegaciju zadarskog suda zbog sumnje u nepristrano i objektivno suđenje, Vrhovni sud RH odlučio je da će se 31-godišnjem Darku Kovačeviću “Daruvarcu”, optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnje djevojke, ipak suditi u Zadru.

Na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru “Daruvarac” će sjesti već danas, u 9.30 sati, kada će mu započeti suđenje koje je 11. listopada odgođeno zbog zahtjeva njegovog odvjetnika Andreja Korljana.
Korljan je tražio da se suđenje izmjesti iz Zadra jer se bojao da njegov branjenik neće imati nepristran i objektivan postupak zbog medijskoga pritiska.

Zbog niza drugih okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristranost, zatražio je i izuzeće od obavljanja sudačke dužnosti raspravnog suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, kao nadležne za odlučivanje o izuzeću suca Šimića, Ivane Klišmanić, sutkinje Općinskog suda u Zadru i zamjenice predsjednice Općinskog suda u Zadru i Borisa Babića, predsjednika Županijskog suda u Zadru kao nadležnog za odlučivanje o izuzeću predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov.

Posebno važnom istaknuo je okolnost da je 11. rujna oko 11 sati ujutro sudac Šimić posjetio okrivljenika u zatvorskoj ćeliji direktno mu se obrativši riječima kako će ga on suditi, te da on i njegov branitelj slučajno ne traže odgode ili izlike za suđenje.
Neviđeni fizički ispad nad 18-godišnjakinjom odigrao se 13. lipnja oko 21 sat nakon što je došla u jedan zadarski kafić.
Daruvarac ju je najprije udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

Nakon toga je počeo udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik. Zadranka je potom pobjegla u kafić, a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Dva tjedna ranije u kafić je donio i ručnu bombu te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: daruvarac, dubravac, suđenje, zadar,