Crna kronika

Pod nadzorom veliki požar kod Tribunja

Vatrogascima u pomoć poslani jedan kanader i air-traktor

Autor: Ivona Amidžić - 25.02.2019

Veliki požar nadomak Tribunja, na šibenskom području, sinoć je stavljen pod nadzor, a u gašenju su vatrogascima pomagali jedan kanader i air-traktor, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Požar je buknuo u subotu oko 11 sati na predjelu brda ‘Orlov krug’ između Vodica i Tribunja i nošen jakom burom, koja je puhala više od 100 kilometara na sat, brzo se širio u smjeru jugozapada.

Vatrogasnim snagama jučer oko 11:45 sati nakon što je bura malo oslabila, pridružili su se kanader i air-traktor, koji su požar gasili ‘vodenim bombama’ na nepristupačnim dijelovima brdovitog terena i na rubovima požarišta.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dukić potvrdio je za lokalni portal Šibenik IN da su se zračne snage povukle, a na terenu će cijelu noć ostati vatrogasci koji će kontrolirati da opet negdje ne plane.

Tijekom 30-tak sati velikog požara na području Tribunja izgorjelo je oko 160 hektara raslinja. Nijedan objekt nije stradao, a nema ozlijeđenih osoba ni među vatrogascima, ni među mještanima Tribunja koji su pomagali u gašenju.

U zaleđu, na drniškom i kninskom području još uvijek su aktivna četiri požara, no bez opasnosti za naselja, a na području  Tribunja zasad je izgorjelo oko dva hektara, doznaje se u županijskom Centru 112. U Golubiću su u gašenju sudjelovali pripadnici JVP Knin i DVD Knin, a u Sedramiću je također bilo nekoliko ekipa gasitelja.

Otkako je u subotu počela puhati orkanska bura samo na šibenskom području planuli su požari na tridesetak mjesta. Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT je ranije danas izjavio da je uzrok požara najvjerojatnije neoprez kod paljenja biljnog otpada. Mještani Tribunja su izrazili  sumnju da je požar u blizini njihova mjesta – podmetnut.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dvd knin, jvp knin, požar, tribunje, ugašen, vodice,