Crna kronika

Pokušao ugasiti požar pa izvukao deblji kraj

Hospitaliziran 81-godišnjak s teškim opeklinama koji je pokušao ugasiti vatru koju je zapalio za sada nepoznati počinitelj

Autor: Ivona Amidžić - 05.03.2019

U pokušaju da ugasi vatru koju je na poljoprivrednoj površini na imotskom području zapalio za sada nepoznati počinitelj, teške i po život opasne ozlijede (opekotine) zadobio je 81-godišnjak, te je hospitaliziran u splitskoj bolnici, izvještava PU splitsko-dalmatinska.

Ovom prilikom upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima posebno poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti te ugroziti ljudske živote. Stoga pozivamo sve na odgovorno ponašanje i apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

(PU splitsko-dalmatinska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: imotski, požar, PU splitsko-dalmatinska, ugasiti,

Vezane vijesti