Crna kronika

Policija kod Sinja upala na tulum s 300 osoba

Jedan policajac i jedna djevojka završili su na Hitnoj pomoći

Autor: Darija Kovačić - 05.04.2021

Sinoć je u Brnazama kod Sinja došlo do nereda, prenosi Index.

Naime, djelatnici policije dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira.

Po izlasku na teren u jednom objektu zatekli su 300-tinjak osoba. Odmah nakon ulaska u objekt djelatnike policije napalo je nekoliko osoba pa su u pomoć priskočili i pripadnici Interventne jedinice policije. Tu informaciju za Feratu je potvrdila Željka Radošević iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila, dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba, napadnuti su pripadnici policijske postaje. Napali su ih pojedinci iz mase, koji su na njih bacili boce”, kažu iz policije.

Jedan policajac i jedna djevojka završili su na Hitnoj pomoći.

“Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. S obzirom na oglušivanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi, u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem”, kaže policija.

“Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju”, stoji u odgovoru koji je portal Ferata dobio iz PU splitsko-dalmatinske.

Foto: arhiva

Tagovi: brnaze, glasna glazba, hitna pomoć, nered, ozljede, policija, sinj,