Crna kronika

Policija traži člana splitske narkobande, nestao je nakon što je izašao na slobodu

Član jedne od zločinačkih udruga iz Splita Hrvoje Miljak (33), zvani Castro, uspio je izbjeći istražni zatvor zahvaljujući spletu za njega sretnih

Autor: Darija Kovačić - 13.02.2021

Član jedne od zločinačkih udruga iz Splita Hrvoje Miljak (33), zvani Castro, uspio je izbjeći istražni zatvor zahvaljujući spletu za njega sretnih, a za USKOK nesretnih okolnosti, prenosi Index.

Naime, nakon što je osuđen na četiri godine zatvora za bijeg pred policijom, kada je i ozlijedio dvojicu, istražni zatvor nad njim je zamijenjen mjerom opreza te je pušten da se brani sa slobode.

Budući da Općinsko državno odvjetništvo nije namjeravalo mirno prihvatiti njegov izlazak, podnijeli su žalbu na temelju koje je viši sud ukinuo odluku. Međutim, pokazalo se da je rješenje stiglo prekasno. Naime, izgleda da je Miljak, čim je stupio nogom izvan splitskih Bilica, netragom nestao jer ga čeka postupak prema optužnici koja ga tereti da je član zločinačke organizacije Deana Majstorovića (35) zvanog Điđi.

On je u svibnju prošle godine bježao pred policijom od Marjanskog tunela do prodajnog centra City Center One. Tijekom vožnje je jednog policajca bacio sa službenog motocikla marke BMW, udario u službeni automobil i ozlijedio drugog, a trećeg umalo pregazio. Bijeg je nastavio trčeći, kada mu je s automobila Volkswagen Passat ispao zadnji kotač.

Uhitio ga je interventni policajac na Putu Vrborana te je tada zadržan u istražnom zatvoru.

Niti dva tjedna nakon toga u akciji splitske policije uhićen je Dean Majstorović kao šef zločinačke udruge u kojoj su: Luka Buzdovačić (36) zvani Sken, Jerko Malvasija (35) zvani Jere, Ivan Šunjić (31), Dino Stojanović (39), Bosiljko Šakić (39) zvani Bosi i Hrvoje Miljak Castro.

Tada je svim pripadnicima zločinačke organizacije određen istražni zatvor, svima osim Miljku nad kojim je već postojalo pravomoćno rješenje o istražnom zatvoru zbog bijega i ozljeđivanja policajaca.

U međuvremenu je Miljak optužen zbog bijega pred policijom za produljeno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te je za njega predložena zatvorska kazna.

Istražni zatvor mu je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja policajcima koje je ozlijedio upravo dok je bježao od njih i oduzimanjem vozačke dozvole. Tužiteljstvo se odmah žalilo na odluku i Županijski sud u Splitu je to prihvatio i vratio odluku općinskom sudu na ponovno odlučivanje.

Zakazana je nova sjednica za odlučivanje na kojoj je ukinuta mjera opreza te je ponovno određen istražni zatvor, ali ga policija nije našla na njegovoj adresi niti se pojavio pred sudom. Stoga je nad njim raspisana tjeralica kako bi ga se pronašlo i vratilo u ćeliju na Bilicama.

Naime, čim je rješenje o ukidanju istražnog zatvora stiglo u zatvor na splitskim Bilicama, Hrvoje Miljak je pušten vani i netragom je nestao.

Foto: arhiva

Tagovi: općinsko državno odvjetništvo, optužnica, policija, split, zatvor, zločinačka udruga,