Gospodarstvo

Potpisani ugovori o zadnjoj fazi gradnje Eko kampusa Krka u Puljanima

Ugovori su potpisani u Šibeniku s tvrtkom Graditelj svratišta iz Zagreba, za rekonstrukciju i uređenje zbirke "Hram prirode", te tvrtkom Innecto iz Sinja, za uređenje krajobraza

Autor: Alan Srčnik - 17.11.2018

Potpisivanjem ugovora s izvođačima radova, vrijednih ukupno 16,1 milijuna kuna, u petak je počela zadnja faza radova i opremanja Eko kampusa Krka u Puljanima, u sklopu projekta “Nepoznata Krka: skrivena blaga srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke” – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Ugovori su potpisani u Šibeniku s tvrtkom Graditelj svratišta iz Zagreba, za rekonstrukciju i uređenje zbirke “Hram prirode”, te tvrtkom Innecto iz Sinja, za uređenje krajobraza.

Ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka Krešimir Šakić kazao je kako će ovaj kampus postati jedinstveno sadržajno odredište nacionalnog parka i vrata u sjeverni dio parka, te time pridonijeti optimalnom prostornom i vremenskom rasporedu posjetitelja.

Osim toga, kampus će biti veliki edukacijski centar, namijenjen djeci, studentima, volonterima i istraživačima, odnosno onim posjetiteljima koji su zainteresirani za detaljnije upoznavanje bogate prirodne i kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka Krka.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike potvrdilo je odluku o odabiru izvođača i prijedlog ugovora, a s obzirom na značenje projekta za cijeli srednji i gornji tok rijeke Krke, za edukativni potencijal i gospodarski razvoj područja, svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer.

“Izuzetna bioraznolikost i prirodne vrijednosti ono je čime obiluje naša zemlja, a to je ujedno i jedna od glavnih atrakcija u očima svjetskih turista. Svakako najatraktivniji su naši parkovi, a NP Krka kao naš drugi najposjećeniji park je ujedno i primjer u organizaciji posjećivanja, ali i planskog ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu gdje se napušteni objekti obnavljaju u cilju održivog razvoja”, kazao je Kreitmeyer.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 80 milijuna kuna, od čega je 66 milijuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj u obliku bespovratnih sredstava u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Tagovi: kampus, krka, Šibenik, ugovor,