Kultura

Predstavljen roman Đure Zrakića “Svi me vole, samo tata ne”

"Dječaka Ivana otac je napustio, a majka mu je umrla. Svim silama i žarom svojeg mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli"

Autor: Ivona Amidžić - 28.02.2019

Roman Đure Zrakića “Svi me vole samo tata ne” o životu dječaka kojega je otac napustio, a majka mu umrla, predstavljen je u nakladnoj kući Verbum u Splitu – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Ovaj jedinstveni uradak pučke književnosti donosi potresno iskustvo svakidašnjega života, nudeći istovremeno bezvremensku poruku o ljubavi i smislu, koja je i danas jednako potrebna i aktualna”, rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Po Baltinim riječima, ovaj roman temeljen na istinitoj priči, prati život dječaka Ivana, siročeta kojega je otac napustio, a majka mu umrla, i koji svim silama i žarom svojega mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli. Dječak Ivan je pametan, dobar, sposoban, miljenik svih – osim svojega oca.

“Roman ‘Svi me vole samo tata ne’ dirljiva je priča o plemenitom i dobrom dječaku, o potrazi za osobnim identitetom i obitelji, o temeljnoj ljudskoj potrebi za ljubavlju i pripadanjem”, kazao je Balta,

Podsjetio je da je Zrakić roman napisao 1971. godine, ali dugo nije bio dostupan javnosti pa ga je nakladna kuća Verbum sada objavila. Također je podsjetio kako je taj roman preveden i na nekoliko svjetskih jezika.

Đuro Zrakić rođen je 1945. u Zasavici kod Bosanskog Šamca, a sada živi u Zagrebu. Godine 1995. objavio je roman “Ljubav sudski podijeljena”, a 2004. zbirku kratkih crtica “Tragovi (ne)ljubavi”.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dječak ivan, đuro zrakić, predstavljanje, predstavljen, roman, split, svi me vole samo tata ne,