Lifestyle

Predstavljen zbornik učeničkih radova “U zagrljaju moje mame”

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se u Solinu i Splitu 15. i 16. rujna ove godine, a predstavljanje zbornika dio je bogata programa koji će pratiti taj susret

Autor: Alan Srčnik - 12.09.2018

Zbornik literalnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola “U zagrljaju moje mame”, koji su odabrani na natječaju što ga je potaknuo Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, predstavljen je u utorak navečer pred skori početak Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se u Solinu i Splitu 15. i 16. rujna ove godine, a predstavljanje zbornika dio je bogata programa koji će pratiti taj susret.

“Raduje me što ovaj zbornik vodi prema Trećemu nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji i predstavlja duhovnu pripravu za taj događaj koji će se održati u Splitu i Solinu,” rekao je nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić.

Po nadbiskupovim riječima, možemo se prepoznati u radovima objavljenima u ovome zborniku – u riječima i crtežima učenika koji govore o univerzalnom značenju majčinstva, ali i obitelji.

“Mama je u ovim radovima ona koja donosi toplinu i nježnosti, a odnos s majkom nikada se ne prekida”, rekao je mons. Barišić. Podsjetio je kako je prošle godine objavljen zbornik učeničkih radova “Na ramenima moga tate” i najavio kako će slijedeći objavljeni zbornik imati naslov “Na koljenima moga djeda i bake.”

“Do sada u zbornicima imamo ramena tate, zagrljaj mame, a imat ćemo i koljena djeda i bake”, dodao je splitsko-makarski nadbiskup.

Profesorica hrvatskoga jezika Brigita Mravičić istaknula je kako radovi u zborniku “U zagrljaju moje mame” pokazuju ljubav prema majci, a profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu Dunja Pivac da objavljeni radovi odražavaju sretnu djecu.

“Ovi radovi odražavaju sretnu djecu koja vole mamu i koja su voljena, a sretna djeca postaju sretni odrasli ljudi i tako nastaje sretno društvo”, rekla je Pivac.

(Hina)

Tagovi: u zagrljaju moje mame, zbornik učeničkih radova,

Vezane vijesti