Kultura

Pretpremijera predstave “Nemreš pobjeć od nedjelje” održana u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića

Angela Bulum: "Likovi u predstavi su Ona i On, ali to može biti bilo tko, jer mnogi, a posebno mladi, imaju slična iskustva kao likovi u predstavi"

Autor: Ivona Amidžić - 01.03.2019

Pretpremijera komedije “Nemreš pobjeć od nedjelje”, u režiji Marine Pejnović po tekstu Tene Štivičić, održana je u četvrtak navečer na maloj sceni teatra Bursa u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao drugi ovosezonski premijerni naslov te teatarske kuće – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Redateljica Pejnović izjavila je kako je Dubrovnik treće kazalište u kojem je predstava postavljen te kako je postojalo opterećenje prijašnjih izvedbi.

“Riječ je o nizu monologa o svakodnevnom životu i situacijama kroz koje ljudi prolaze svaki dan. Zato se u svemu tome možemo i prepoznati. Premda je Štivičić tekst napisala 1999. godine, on je i dalje vrlo aktualan. Tada je navijestila što će se danas dogoditi”, rekla je Pejnović.

Glumica u predstavi Angela Bulum rekla je kako se dobro zabavila radeći na predstavi

“Lijepo smo i kreativno radili s redateljicom Pejnović. Angažirana je mala ekipa i sve je bilo dosta intimno, ali i zabavno. Likovi u predstavi su Ona i On, ali to može biti bilo tko, jer mnogi, a posebno mladi, imaju slična iskustva kao likovi u predstavi. Ona je sanjar, melankolična i stalno želi nešto drugo i novo, ali ni sama ne zna što je to”, istaknula je Bulum.

Glumac u predstavi Bojan Beribaka izjavio je kako su i Bulum i on ranije radili u kazalište s malom scenom pa im se nije bilo teško naviknuti na intimni odnos s publikom.

“Proces je bio baš radan i s redateljicom Pejnović smo sjajno surađivali. Jako mi je drago što sam radio s ovako kreativnom ekipom. Tekst je pisan 1999. godine, ali smo neke dijelove postavili da ‘drže vodu’ i danas u doba tehnologije. Pokazali smo odnos dva lika, ali im i dali prepoznatljivost”, rekao je Beribaka.

Glumačku podjelu čine Angela Bulum i Bojan Beribaka, dok su u autorskom timu predstave Marina Pejnović (redateljica), Mirej Stanić (suradnica redateljice), Pietro Boban (scenograf), Tea Bašić Erceg (kostimografkinja) i Vesna Kolarec (oblikovateljica svjetla).

Premijerna izvedba zakazana je za 1. ožujka, a reprizne 2., 8. i 9. ožujka.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dubrovačko Kazalište Marina Držića, dubrovnik, kazalište, marina pejnović, Nemreš pobjeć od nedjelje, predstava, pretpremijera,