Kultura

Pričom “Prvih trinaest je najteže” završen 13. Festival pričanja Pričigin

Po prvi put je ove godine održana i Erotska večer "Bez predigre" u kojoj su pričali Zoran Ferić, Doris Pandžić, Tanja Radmilo, Mima Simić i Mislava Zuppa Rašić

Autor: Alan Srčnik - 24.03.2019

Pričom o pričiginu “Prvih trinaest je najteže”, koju su brojnoj publici u subotu navečer u kavani splitskog hotela Bellevue” pričali Petar Filipić i Renato Baretić, završio je ovogodišnji 13. Festival pričanja – Pričigin.

Tijekom pet dana festivala koji je započeo u utorak, a osim u kavani hotela Bellevue održavao se u amfiteatru Doma mladih i Gradskom kazalištu mladih, na njemu je sudjelovalo na desetke novinara, crtača stripova, pjevača, znanstvenika, pisaca.   Autorice Staša Aras, Luiza Bouharaoua, Monika Herceg, Nora Verde i Korana Serdarević festival su otvorile pričama na temu “Nesreća nikad ne dolazi sama, a nakon njih je u autorskoj večeri nastupio Mile Kekin.

Splitski autori Boris Dežulović, Ante Tomić, Aleksandar Kardum, Edi Matić, Boris Rašeta i Jurica Pavičić publici su pričali priče iz, kako su rekli, paraobavještajnog podzemlja “Mene ako se sete”, dok je Korade Korlević imao autorsku večer “(Zvjezdani) Mitovi i legende”.

Po prvi put je ove godine održana i Erotska večer “Bez predigre” u kojoj su pričali Zoran Ferić, Doris Pandžić, Tanja Radmilo, Mima Simić i Mislava Zuppa Rašić.

U večeri satire su sudjelovali  Mladen Blažević, Emir Imamović Pirke, Damir Nikšić, Dejan Tiago Stanković i Josip Vujčić, a Spiking u gostima” je održao Domagoj Jakopić Ribafish.

Štef Bartolić, Esad Ribić, Sonja Gašperov, Josip Sršen i Marko Šunjić su aktivno sudjelovali u “Strip tripu”, dok je stand up u gostima imao Pedja Bajović.

I ove godine kao i svih prethodnih održan je Dječji program na zavičajnom jeziku PriČAgin na kojem su nastupili učenici osnovnih škola izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju.

U 13 godina Pričigina održano je 167 priredbi koje je izvelo 400 izvođača, a gledalo 380 tisuća ljudi.

Tagovi: pričigin, split,