Sport

Prijavite se na drugi Krka polumaraton i okrunite se krunom cara Trajana

Najbolje male trkače, po kategorijama, očekuju medalje i nagrade, a oni za sudjelovanje u natjecanju ne plaćaju naknadu

Autor: Ivona Amidžić - 28.03.2019

Krenite se zagrijavati jer za manje od mjesec dana oglasit će se start za 2. Krka polumaraton, međunarodnu atletsku utrku na poviješću prožetom i ljepotom okupanom gornjem toku rijeke Krke. Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja, 2. Krka polumaraton u subotu, 13. travnja ponovo će ugostiti brojne trkače iz Hrvatske i dvadesetak drugih zemalja, piše Šibenik In.

Staza utrke, koja ima međunarodni certifikat, ostaje ista počinje u Eko kampusu Krka u Puljanima, budućem interpretacijsko-edukacijskom i volonterskom centru, prolazi pokraj srednjovjekovne utvrde Nečven, ostavštine slavnih knezova Nelipića, prelazi rijeku Krku kod jezera Brljan i penje se do Burnuma, rimskog vojnog amfiteatra, bisera antičke povijesti. Poseban izazov trkačima završni je uspon iz kanjona Krke – cestom kojom je car Trajan sa svojim legionarima išao prema Burnumu. Zato će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu – krunu cara Trajana (Corona Traiani).

Osim polumaratona, kao i prošle godine, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 km, koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Krka polumaraton prerasta i u pravo obiteljsko druženje.

Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe, a neki od malih trkača s natjecanjem u trčanju susrest će se prvi put.

Najbolje male trkače, po kategorijama, očekuju medalje i nagrade. Prijave za dječju utrku bit će uskoro otvorene, a natjecatelji će se moći prijaviti i na sam dan utrke, neposredno prije starta. Djeca za sudjelovanje u natjecanju ne plaćaju naknadu.

Sve koji se odluče okušati brzinu i fizičku spremu na 2. Krka polumaratonu očekuje startni paket

Sve koji se odluče okušati brzinu i fizičku spremu na 2. Krka polumaratonu očekuje startni paket s Champion majicom s motivom utrke, jedinstvenom medaljom na cilju i ulaznicom za NP Krka. Prijaviti se možete na poveznici www.utrka.com/utrke/krka/2019/info/ a informacije o utrci potražiti na njezinoj službenoj stranici: www.krka.run ili preko Adria Running Toura –www.adria.run.

Naime, 2. Krka polumaraton dio je Adria Running Tour, koji povezuje nekoliko najatraktivnijih i najpoznatijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj. Počeo je 17. ožujka 2019. u Zagrebu, u travnju je polumaraton u Nacionalnom parku Krka, početak lipnja rezerviran je za Plitvički maraton i Karlovački cener, u rujnu će se održati utrka u Puli, a završava, sa Šibenskih deset i Draženovom četvorkom, u Šibeniku, gdje sve sudionike očekuje velika završna tombola s bogatim i atraktivnim nagradama.

(Šibenik In)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: fun run, krka, polumaraton, utrka,