Sport

Priopćenje policije vezano uz sutrašnju utakmicu

Evo gdje će promet biti blokiran, ali i na koja pravila ponašanja je upozorila policija...

Autor: Antonela Verković - 06.04.2019

U nedjelju, 7. travnja 2019. s početkom u 19 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i NK „Osijek“.

Priopćenje policije vezano uz ograničenja u prometu, ali i pravila prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE PU SPLITSKO-DALMATINSKE

Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, na način da će se od 16 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona, te u ulici VIII. mediteranskih igara – kod ulaza na parkiralište bazena Poljud i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, kao i na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Blokada prometa će se uspostaviti i u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:
unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
bacanje predmeta u natjecateljski prostor,boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Tagovi: hajduk, policija, poljud, promet, PU splitsko-dalmatinska, utakmica,

Vezane vijesti