Lifestyle

Procesijom i misom na Rivi proslavljen blagdan svetog Dujma

Mons. Marin Barišić: "Otvorimo oči i očistimo srca"

Autor: Ivona Amidžić - 08.05.2019

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem na Rivi kojeg je predvodio mons. mr. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, brojni vjernici i Splićani jučer su proslavili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma. Procesija je započela u 10 sati na Peristilu, iznošenjem moći svetog Duje iz katedrale.

U procesiji i na misi sudjelovala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar uprave Lovro Kuščević, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Ante Sanader, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegovi zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, crkveni velikodostojnici, saborski zastupnici, gradski vijećnici, predstavnici županije na čelu sa županom Blaženkom Bobanom, predstavnici Hrvatske ratne mornarice, predstavnici Sveučilišta na čelu s rektorom dr.sc. Draganom Ljutićem, članovi konzularnog zbora u Splitu, veleposlanici, predstavnici bratskih i prijateljskih gradova, susjednih gradova i općina, predstavnici javnog, kulturnog i sportskog života grada.

U nadahnutoj propovjedi mnoštvu okupljenih vjernika mons. Križić prizvao je primjer svetoga Dujma i katoličkih mučenika, pozvao na potrebu autentičnosti življenja kršćanstva i dosljednost u vjeri – ako Boga nema u vama, on ne postoji, poručio je. Čestitku svim Splićankama i Splićanima, svim vjernicima uputio je na kraju svete mise mons. Marin Barišić pozvavši nas sve da otvorimo oči i očistimo srca kako bismo vidjeli dublje i slijedili put svetog nam zaštitnika Dujma.

(Grad Split)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: blagdan, blagdnan svetog dujma, euharistija, misa, procesija, zaštitnik grada,