Gospodarstvo

Projekt vrijedan 4,4 milijuna kuna!

Sa sredstvima Europskog socijalnog fonda do novih i kvalitetnijih usluga u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce

Autor: Ivona Amidžić - 12.04.2019

U prostoru gradske vijećnice javnosti je predstavljen projekt “Zvonce za obitelj je najbolji prijatelj”, koji donosi nove usluge te brojna unaprjeđenja postojećih usluga za korisnike Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, a kojem je početkom siječnja ove godine dodijeljeno 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt su predstavili ravnateljica DV Biokovsko zvonce Anela Židić, zamjenik gradonačelnika Makarske Dražen Nemčić, te ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ, koji su istaknuli kako je njegov osnovni cilj doprinos usklađivanju obiteljskog i poslovnog života roditelja kroz unaprjeđenje postojećih usluga u vrtiću te uvođenje novih usluga produljenog i smjenskog rada, a čime se izravno pripomaže razvoju predškolskog odgoja.

“Na ovaj će način roditelji djece koja borave u vrtiću moći kvalitetnije isplanirati i uskladiti svoje obaveze i na taj način izravno i kvalitetnije provoditi vrijeme sa svojom djecom” rekla je ravnateljica DV Biokovsko zvonce Anela Židić, objasnivši da projekt predviđa i nabavku nove materijalne opreme, namještaja, a da će osim toga cjelodnevni i popodnevni boravak u vrtiću biti produljen za jedan sunčani sat.

Sam projekt, čije je trajanje 24 mjeseca, obuhvaća 6 vrtića te 14 skupina, ukupno 128 djece, zatim 13 novozaposlenih odgojitelja, troje novih stručnih suradnika: logopeda, edukacijskog rehabilitatora te kineziologa, kao i pomoćni kadar (spremačicu i kuharicu). Dodatnih će 25 odgojitelja unaprijediti svoje profesionalne vještine pohađanjem stručnih edukacija.

Kako je nastavila Židić, iako je do sada već zaposleno nešto novih djelatnika, interesantno je da se, primjerice, na natječaj za logopeda nije javio nitko. “Ovim putem bih pozvala one koji završavaju studij, ili one koji su propustili natječaj da se jave, kako bi se u konačnici što više djece moglo obuhvatiti logoterapijom”, dodala je ravnateljica DV Biokovsko zvonce.

(Grad Makarska)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: djeca, dv biokovsko zvonce, EU fondovi, europski socijalni fond, projekt, vrtić,