Site icon Glas Dalmacije

Put do okusa Krka: Doživljaj otoka kroz autentična jela

Još je nekoliko dana preostalo svima onima koji vole autohtonu gastronomiju da posjete grad Krk i uživaju u jelima koja su za njih pripremili krčki ugostitelji u sklopu promotivne kampanje Turističke zajednice Grada Krka „Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka“. Kampanja slavi bogatu gastronomsku baštinu otoka kroz lokalne namirnice, sezonalnost i autentične recepte.

U okviru kampanje čak dvanaest renomiranih krčkih ugostitelja osmislilo je posebne promotivne jelovnike inspirirane otočnim naslijeđem. Jela se temelje na sezonskim sastojcima, tradicionalnim receptima i suvremenim kulinarskim tehnikama. Sve do kraja lipnja, posjetitelji grada Krka imat će priliku uživati u ovom jedinstvenom doživljaju – kroz tanjur. Na gastronomskoj karti grada Krka posebno se ističu konobe i restorani koji njegovanjem lokalnog identiteta stvaraju originalna jela. Od šurlica sa šparogama i dimljenim dagnjama, preko janjetine ispod peke, do carpaccia od jadranske tune – svaki zalogaj priča priču o Krku koji se ne zaboravlja.

„U Krku imamo zaista izvrsne konobe i restorane – mjesta koja njeguju bogatu tradiciju otočne kuhinje i u kojima se svakodnevno pripremaju autentični zalogaji. Ovom smo aktivnošću željeli istaknuti vrijednost naših ugostitelja, staviti ih u središte pozornosti i još jednom podsjetiti posjetitelje na posebnosti lokalne gastronomije. Kroz posebno osmišljene jelovnike želimo približiti dugu tradiciju pripreme autohtonih jela, koja se temelje na svježim, lokalnim namirnicama i znanju koje se prenosi generacijama. Vjerujem da će brojni posjetitelji prepoznati trud i ljubav uložene u svako jelo, uživati u raznolikosti okusa, doživjeti Krk na jedan poseban, gastronomski način te poželjeti ponovno doći“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Krka, Ivana Kovačić.

Foto: Ema Vručinić, Luka Tabako, Ivana Kovačić, Marijan Milotić

Exit mobile version