Gospodarstvo

Putnici će iz Resnika napokon i katamaranom u Split

Putnici će do gradske luke od svibnja ove godine od jutra do večeri svakih sat i pol' vremena moći putovati katamaranom

Autor: Ivona Amidžić - 14.02.2019

Putnici koji od kraja svibnja ove godine u Split budu stizali zrakoplovom moći će do gradske luke, osim autobusom, i katamaranom koji će​ do kraja listopada prometovati svaki dan od jutra do večeri, doznaje se od direktora županijske turističke zajednice Joška Stelle – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

​Stella u četvrtak rekao da će iz Resnika prema Splitu tijekom svibnja i listopada katamaran voziti osam puta dnevno, a od lipnja do kraja rujna čak deset puta dnevno, svakih sat i pol’ vremena od jutra do 21:30 sati​, pa će tako putnici iz splitske zračne luke brzo i bez prometnih čepova na cestama stizati u trajektnu luku Splita na sve linije prema otocima.

​”​Linija je dogovorena između Agencije za obalni linijski promet,​ ​Lučke uprave Split, hotelijera sa srednjodalmatinskih otoka, Zračne luke, te gradova Splita i Kaštela, a treba je potvrditi Upravno vijeće Agencije za linijski promet. Tako će dugo očekivana brodska veza Splita sa zračnom lukom biti stavljena u funkciju 31. svibnja s tvrtkom koja će na tu komercijalnu liniju staviti katamaran kapaciteta 145 osoba”, rekao je Stella koji pretpostavlja da će cijena biti oko sto kuna po osobi, ​a za djecu do sedam godina vožnja će biti besplatna.

Agencija za obalni linijski promet i tvrtka Katamaran Line potpisat će o tome ugovor, dok će Lučka uprava Split osigurati potrebnu infrastrukturu za pristajanje i isplovljavanje katamarana u Resniku​, dometnuo je Stella.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Joško Stella, katamaran, Resnik, split,