Lifestyle

Ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović: Stanje u KBC-u je pod kontrolom

"Za ovu smo se situaciju pripremili i osigurali broj postelja, opreme i osoblja. Svi su naši pacijenti zbrinuti i dobivaju sve ono što im je potrebno"

Autor: Ivona Amidžić - 04.11.2020

Iako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas potvrđeno rekordnih 396 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović poručio je u srijedu kako je stanje u tom KBC-u pod kontrolom te su spremni za prijem povećanog broja pacijenata.

“Pripremili smo se za taj povećani broj bolesnika. Imamo ih preko 90, a od njih je devetoro bolesnika na respiratorima u vrlo teškim kliničkim stanjima. Za ovu smo se situaciju pripremili i osigurali broj postelja, opreme i osoblja. Svi su naši pacijenti zbrinuti i dobivaju sve ono što im je potrebno”, izjavio je novinarima ravnatelj KBC Split Julije Meštrović.

Rekao je i kako na različitim odjelima imaju pojavu pacijenata zaraženih koronavirusom te se događa da onda te bolesnike moraju zbrinuti, liječiti i zadržati u bolnici.

To su, pojasnio je, bolesnici koji dolaze zbog nekog drugog razloga, zbog neke druge akutne bolesti, a prilikom prijema i nakon njega im je dijagnosticiran covid.

Sve bolesnike, ističe, smjeste u bolnicu i liječe od osnovne bolesti i koliko treba zbog simptomatologije zaraze covidom.

“Imamo između 15 i 20 posto tih bolesnika koji su primljeni zbog nekog drugog razloga, a inficirani su i covidom. Imamo i zdravstvene djelatnike koji su u samoizolaciji, njih je od 35 do 40, ali važno je reći da to nisu zdravstveni radnici s jednog, nego sa različitih odjela. Svi se oni zaraze izvan bolnice, a ne unutar nje”, kazao je ravnatelj Meštrović.

Poručio je i da će ta bolnica sve izdržati, sve bolesnike zbrinuti na najbolji način, te se prilagođavati okolnostima koliko i kako to bude potrebno.

Na novinarski upit je li u bolnicu stigao lijek za covid-pozitivne pacijente remdesivir odgovorio je kako ga imaju za sve one kojima je potreban.

(Hina)

foto: ilustracija

Tagovi: bolnica, covid, Julije Meštrović, KBC Split, koronavirus, pacijenti,