Lifestyle

Ravnateljstvo civilne zaštite je objavilo upute za dostavu pomoći iz inozemstva

Organizatori humanitarnih putovanja prije kretanja trebaju na email dostaviti ime i prezime vozača i drugih osoba koji dostavljaju humanitarnu pomoć...

Autor: Ivona Amidžić - 05.01.2021

Iz Ravnateljstva civilne zaštite u nedjelju su objavili upute za dostavu humanitarne pomoći Hrvatskoj iz inozemstva radi bolje organizacije i koordinacije.

Pozvali su organizatore dostave humanitarne pomoći da prije kretanja na put dostave svoje podatke na e-mail: occz@civilna-zastita.hr.

Radi bolje organizacije i koordinacije dostave humanitarne pomoći Republici Hrvatskoj (Sisačko-moslavačkoj županiji) od strane pravnih i fizičkih osoba izvan Republike Hrvatske, molimo organizatore da prije kretanja na put dostave na e-mail occz@civilna-zastita.hr ime i prezime vozača i drugih osoba koji dostavljaju (vozilima) humanitarnu pomoć te identifikacijski broj osobne isprave za vozača i druge osobe, objavili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Potrebno je navesti i registracijske oznaka vozila i tip vozila (primjerice: šleper, kamion do 4 metra visine, kamion viši od 4 metra, osobno vozilo, kombi vozilo), kao i naziv graničnog prijelaza na kojem se ulazi u Republiku Hrvatsku i datum i vrijeme dolaska na granični prijelaz.

Uz to, treba navesti krajnje odredište humanitarne pomoći te dionice autocesta koje će koristiti vozila u dolasku i povratku i datum i vrijeme korištenja autocesta u dolasku i povratku.

“Navedeni podaci potrebni su zbog organizacije prijelaza granice, oslobođenja od plaćanja cestarine te daljnje organizacije prihvata”, poručili su u priopćenju iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

(Hina)

foto: arhiva

Tagovi: civilna zaštita, dostava, humanitarna pomoć, inozemstvo, pomoć, upute,