Gospodarstvo

Revolut pokrenuo banku u Hrvatskoj, klijentima nude niz pogodnosti

Do danas je Revolut privukao više od 150.000 klijenata u Hrvatskoj.

Autor: Darija Kovačić - 04.03.2021

Globalna financijska platforma i jedan od najpopularnijih fintecha kod nas – britanski Revolut – od sada će poslovati i kao banka u Hrvatskoj, a klijenti koji počnu koristiti Revolut Bank dodatne usluge bit će zaštićeni shemom osiguranja depozita, prenosi Poslovni dnevnik.

Do danas je Revolut privukao više od 150.000 klijenata u Hrvatskoj, koji sada u samo nekoliko minuta mogu nadograditi aplikaciju Revolut Bank. Iz Revoluta smatraju kako će depozitni računi, uz paletu proizvoda i usluga koje tvrtka nudi, pružiti klijentima u Hrvatskoj veću kontrolu, vrijednost i sigurnost od tradicionalne banke.

„Revolut je sada najbrže rastuća tvrtka financijske tehnologije u Europi jer stavljamo klijenta u središte svega što radimo. Naš dizajn proizvoda je bez premca, nemamo skrivenih naknada i neprestano gradimo nove i inovativne financijske proizvode. Pokretanje banke u Hrvatskoj pružit će našim klijentima veću razinu sigurnosti i povjerenja i omogućit će nam lansiranje niza novih proizvoda i usluga u bliskoj budućnosti“, rekao je Virgilijus Mirkės, izvršni direktor Revolut Bank.

Korištenjem aplikacije Revolut, klijenti mogu točno vidjeti koliko mjesečno troše na npr. restorane i namirnice, mogu odrediti mjesečne budžete za potrošnju u tim kategorijama i upravljati naknadama za usluge pretplate, trenutno poslati i tražiti novac od prijatelja te zaokružiti svoje kartično plaćanje i povećati svoje uštede. Klijenti Revoluta također mogu trošiti i prenositi novac globalno, bez skrivenih naknada, pohraniti ili razmijeniti 29 valuta u aplikaciji te novac odmah poslati prijateljima i obitelji.

Do danas je grupa Revolut prikupila gotovo milijardu dolara ulaganja, a njezina vrijednost nedavno je procijenjena na 5,5 milijardi dolara. U samo pet godina Revolut je privukao više od 15 milijuna klijenata širom svijeta. Lani su pokrenuli i svoju specijaliziranu banku u Poljskoj i Litvi te počeli nuditi visoko konkurentne kreditne proizvode u obje zemlje. Dozvola za specijalizirano bankarstvo omogućava Revolut Bank pružanje ograničenih bankarskih usluga putem aplikacije Revolut, s nizom financijskih usluga i proizvoda koje nude druge tvrtke iz grupe Revolut.

Revolutu se i vi možete pridružiti preko ovog linka.

Foto: unsplash

Tagovi: banka, europa, financijska platforma, karice, klijneti, poslovanje, revolut,