Lifestyle

Ryanair uvodi nove letove za Dalmaciju?

Čini se da Ryanair voli raditi stvari na vlastitu ruku.. Domaće zračne luke prvi put čuju za navedene planove

Autor: Josipa Maksimović - 04.12.2018

Kompanija Ryanair na službenim stranicama spominje uvođenje novih hrvatskih ljetnih rasporeda – čini se da Hrvati o tome nemaju “blage veze”.

Kako se može vidjeti na istim stranicama, kompanija će idućeg ljeta povezivati i Rijeku s Bruxellesom, Londonom, Berlinom, Frankfurtom i Stockholmom, piše tportal.

U Zračnoj luci Split, zanimljivo, vijest o uspostavljanju linije prema Dublinu ne žele potvrditi: kažu da za iduću sezonu imaju tek najavu dolaska ‘Laudamotina’, tvrtke koja je odnedavno u vlasništvu Ryanaira.

‘No, sa samim Ryanairom imali smo tek prvi krug razgovora i zasad ne možemo potvrditi red letenja za 2019. godinu’, kazao je za tportal direktor splitskog aerodroma Lukša Novak.

Zračna luka Split godinama nije pristajala na zahtjeve najvećeg svjetskog niskobudžetnog prijevoznika za snižavanjem aerodromskih pristojbi, jer bi time, kako je objašnjeno, svojim dosadašnjim partnerima uvela nelojalnu konkurenciju. Predstavnici Ryanaira prošlog mjeseca u Londonu su se sastali s ministrom turizma Garijem Capellijem i izrazili želju za širenjem poslovanja na Zagreb, Split i Dubrovnik, no nije poznato hoće li im država i na koji način odobriti potpore za to.

Izvor: Dalmacija News

Tagovi: avion, dubrovnik, ryanair, split, zračna luka,