Crna kronika

Sabor: Baukov apel vladi za preživjelog kornatskog vatrogasca Franu Lučića

Arsen Bauk: "Učinite ono što mislite da treba učiniti"

Autor: Ivona Amidžić - 15.02.2019

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk apelirao je u petak na vladu da “učini ono što misli da treba učiniti” kako bi se pravosudna i životna agonija jedinog preživjelog kornatskog vatrogasca Frane Lučića ublažila i okončala – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je jučer žalbu na presudu Općinskog radnog suda kojom je državi i gradu Šibeniku naloženo da jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije Frani Lučiću isplati 1,75 milijuna kuna. Lučić je 1. veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i RH koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

“Ne ulazeći u postupanje državnog odvjetništva, jer sasvim sigurno rade sukladno ovlastima želim poslati apel vladi da u okviru svojih mogućnosti učini ono što smatra da je potrebno kako bi se dugogodišnja pravosudna agonija jedinog preživjelog vatrogasca okončala, da on ne čeka više labirinte hrvatskog pravosuđa jer je ovo već drugo suđenje”, rekao je Bauk u stanci za slobodan govor u Saboru.

To bi, kaže, za državu koja se smatra pravnom i demokratskom bilo primjereno.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Arsen Bauk, Frane Lučić, Kornatska tragedija, SDP, Šibenik,