Crna kronika

Samo jučer utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja u prometu…

Na području Policijske uprave šibensko-kninske provedena je preventivno-represivna akcija, koja je bila usmjerena na nadzor prekršaja nepropisne brzine

Autor: Ivona Amidžić - 08.09.2020

Jučer, 7. rujna u vremenu od 16 do 21 sat, na području Policijske uprave šibensko-kninske je provedena ciljana preventivno-represivna akcija, koja je bila usmjerena na nadzor prekršaja nepropisne brzine.

Tijekom provedene akcije je kontrolirano ukupno 88 vozila, kojom prilikom je utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja, od kojih 32 nepropisne brzine, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i po jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja i nepropisnog parkiranja. U sklopu ove akcije je kontrolirano ukupno 95 osoba.

I pored opetovanih upozorenja i najave akcije putem medija, u ovoj ciljanoj akciji je zabilježen znatan broj prekršaja, posebno prekršaja zbog nepropisne brzine koja je i glavni uzrok teških posljedica prilikom prometnih nesreća.

Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer na taj način doprinose svojoj sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.

Tagovi: akcija, policija, prekršaji, promet,