Kultura

Savršeno za Vaše mališane: “Mali Rakun” u splitskom GKL-u

Predstava je namijenjena djeci starijoj od tri i pol godine, govori o malom hrabrom Rakunu koji traži trsku za večeru i na putu doživljava pustolovine

Autor: Ivona Amidžić - 14.03.2019

Lutkarska predstava “Mali rakun” Ljudmile Fedorove premijerno će biti izvedena u petak, 15. ožujka u splitskom Gradskom kazalištu lutaka – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od tri i pol godine, govori o malom hrabrom Rakunu koji traži trsku za večeru i na putu susreće mnoge životinje koje ga upozoravaju na Onoga Koji Sjedi u Jezercu.

U kazalištu kažu da “bajkovito putovanje maloga Rakuna nije samo podsjetnik na činjenicu da ponekad najveći strah imamo od nas samih, nije ni samo poruka da su tuđa djela odraz naših i obrnuto, nego je svojom formom i svjedok univerzalne ljepote jednostavnosti”.

Fedorova je autorica dramskog teksta i redateljica predstave, dramaturg je Marijan Josipović, dok je skladatelj Tomislav Pehar. Za likovnost predstave pobrinula se Aleksandra Kovalskaya, a za songove Justina Vojaković-Fingler i Ivan Medić. Oblikovatelj svjetla je Lucijan Roki.

U predstavi glume Petra Kovačić, Andrea Majica, Ivan Medić, Tvrtko Štajcer, Franjo Đaković, uz sudjelovanje Željane Cvitanović i Zdeslava Kukoča.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: gkl, gradsko kazalište lutaka, kazalište lutaka, lutkarska, predstava, rakun, split,